Profesorii Institutului de Geografie din Leipzig si Dresden au organizat o excursie de doua saptamani in Romania.
Catedra de Germana a Universitatii Ovidius din Constanta se implica in desfasurarea unor proiecte menite sa pastreze un contact permanent cu prestigioasele institutii de invatamant nemtesti. Initiativa lectorului universitar drd. Maria Muscan porneste de la premisa unui program prin care studentii germani sa poata descoperi istoria centrului universitar situat la tarmul Marii Negre. Intrucat planul excursiei de zece zile a cuprins mai multe orase din tara, printre care Timisoara, Brasov, Sibiu, dupa vizitarea Constantei, grupul a trecut prin Mircea Voda si Cernavoda in drumul catre Bucuresti, de unde s-au intors acasa. Carsten Lorz, profesor al Universitatii Tehnice din Dresden si dr. Christoph Waack din cadrul Institutului de Geografie, Leipzig, i-au insotit pe tineri in experienta cunoasterii unui oras incarcat cu nobletea unei istorii impresionante. "Promenada din zona cazinoului si marea sunt locurile care ne-au placut cel mai mult", a declarat Carsten Lorz, profesor universitar. Timp de doua zile, grupul de 24 de studenti a vizitat cele mai importante obiective turistice ale Constantei. Tinerii au fost interesati in mod special de evolutia graduala a orasului de la malul marii.
Consecinte
» Peisaj controversat
Cei 12 studenti din Leipzig alaturi de 12 colegi din Dresden au fost permanent conectati la informatiile pe care le auzeau despre locurile vizitate.
Arhitectura zonei peninsulare a starnit o serie de controverse, intrucat multi dintre tineri erau de parere ca aspectul exterior are nevoie de modernizare, atata vreme cat frumusetea constructiei nu este afectata.