10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăImpozite pentru jocurile de noroc

Impozite pentru jocurile de noroc

» Nu vor fi impozitate veniturile mai mici de 600 de lei pentru un  joc.

» Tombolele nu sunt jocuri de noroc si se pot organiza fara autorizare.

Veniturile obtinute de persoanele fizice din castigurile la jocuri de noroc tip cazinou si masini electronice ar putea fi impozitate, potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal, supus dezbaterii publice.
Conform proiectului de modificare a Codului Fiscal, veniturile din jocuri de noroc se impoziteaza, prin retinerea la sursa, cu o cota de 20% aplicata asupra venitului net care nu depaseste cuantumul de 10.000 de lei si cu o cota de 25 la suta aplicata asupra venitului net care depaseste cuantumul de 10.000 de lei.
Nu sunt impozabile veniturile obtinute din premii si din jocuri de noroc, in bani sau in natura, sub valoarea sumei de 600 lei pentru fiecare concurs sau joc de noroc, realizate de la acelasi organizator sau platitor intr-o singura zi.
Veniturile din jocuri de noroc cuprind castigurile realizate ca urmare a participarii la jocuri de noroc, inclusiv cele de tip jackpot, altele decat cele realizate la jocuri de tip cazinou si masini electronice cu castiguri.
In prezent, veniturile obtinute de persoanele fizice din castigurile la jocuri de noroc sunt nefiscalizate.
Nu sunt considerate jocuri de noroc si sunt permise fara autorizare tombolele organizate in colectivitati si care au un caracter nonprofit pentru organizatori,  exploatate prin intermediul unor masini care nu presupun castiguri bazate pe elemente aleatorii.

Cele mai citite

Ce promisiuni face Marcel Ciolacu pentru cota TVA în 2025

Marcel Ciolacu afirmă că nu va modifica cotele TVA din prezent, după alegeri. Și taxa pe valoare adăugată la alimente va rămâne tot la...

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istorică pentru NATO. Mark Rutte este de marți noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin...

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...
Ultima oră
Pe aceeași temă