10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFondurile de pensii au atras 2,19 la suta din investitiile straine

Fondurile de pensii au atras 2,19 la suta din investitiile straine

In primele 6 luni ale anului, fondurile de pensii au atras 2,19% din investitiile straine. Aportul investitorilor straini se ridica la peste 25 milioane de euro, din totalul de 1,4 miliarde euro constituite de investitiile straine in Romania in primul semestru din 2007.
Numarul total de participanti atras de fondurile facultative pana la data de 1 septembrie este de 8.532, iar numarul total de participanti care au platit prima contributie este de 4.675.
Campania de aderare la fondurile de pensii private obligatorii va demara pe 17 septembrie. Timp de patru luni, angajatii cu varsta sub 35 de ani pana la 31 decembrie 2007 vor fi obligati sa adere la un fond de pensii obligatorii administrate privat.
Optional, salariatii intre 36 si 45 de ani pot adera la un astfel de fond de pensii.
Compania Allianz Tiriac estimeaza o cota de piata de peste 30 la suta, ca numar de clienti, in sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II), care va demara saptamana viitoare.

AZT si-a propus sa administreze active nete de 60 milioane de euro pe Pilonul II la finalul anului 2008, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, directorul general a companiei Allianz Tiriac Pensii Private, Crinu Andanut.
Pentru evitarea unor eventuale fraude, Andanut a precizat ca sistemul de validare ar trebui modificat si ca ar trebui validate contractele clientilor la doua saptamani sau la o luna in perioada de patru luni de aderare la fondurile de pensii pe Pilonul II, si nu la sfarsitul acestei perioade. El a explicat ca actualul sistem de validare temporara a contractelor de aderare in sistem face ca un client al unui fond de pensii sa fie foarte usor de validat de un alt administrator, prin prezentarea unei a doua semnaturi, fie din cauza clientului respectiv, fie prin frauda.
Potrivit estimarilor reprezentantilor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, primele contributii pentru pensiile private vor fi colectate in primul trimestru al anului 2008.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istorică pentru NATO. Mark Rutte este de marți noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...
Ultima oră
Pe aceeași temă