22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialExplicatii penibile dupa CM de atletism

Explicatii penibile dupa CM de atletism

Conducerea Federatiei Romane de Atletism a incercat sa explice, ieri, oficial cauza esecului de la Campionatele Mondiale de la Osaka, de unde cei 33 de atleti, un numar-record de sportivi deplasati la CM, s-au intors fara nici o medalie.

Asa cum am anticipat, insa, sefii FRA au folosit aceleasi fraze stereotipe in ultimii sase ani pentru a-si motiva insuccesul. "Atletii nostri au concurat cat au putut de bine, dar am avut si putina nesansa si multi accidentati printre favoritii la medalii", a declarat Sorin Matei (foto), presedintele FR de Atletism.
Vina pentru rezultatele mediocre obtinute a fost pusa din nou pe seama metodelor gresite de lucru ale antrenorilor, de parca nu ar fi fost niciodata analizate si aprobate de conducerea FRA, sau pe faptul ca anumiti tehnicieni se lasa condusi de sportivi, ca si cum acest lucru ar fi fost o noutate absoluta. Antrenorul federal Dan Serafim s-a declarat in favoarea unor masuri radicale, recomandandu-le unor sportivi sa-si caute alti antrenori. "Unii dintre sportivi isi conduc antrenorii. O parte dintre antrenori nu stiu sa-si conduca sportivii cum trebuie spre performanta", a declarat Serafim.
Sorin Matei, liderul FRA, a marturisit ca i-a dus pana in Japonia atat pe sportivii cu barem A, cat si pe cei cu barem B pentru a testa potentialul tuturor si pentru ca antrenorii sa vada la fata locului ce se intampla pe plan mondial. Nu de alta, dar o plimbare in Tara Soarelui Rasare pe banii contribuabililor nu strica nimanui, mai ales ca multi dintre cei care au fost prezenti la Mondialele de la Osaka ar putea sa nu mai aiba niciodata ocazia de a participa la o intrecere de asemenea anvergura.

VINOVATI
Dan Serafim a explicat si situatia aruncatoarei de disc Nicoleta Grasu, care in calificari a reusit o performanta mai buna decat in finala probei. "Nicoleta a reusit o performanta foarte buna in calificari. Noi si Costel (n.r. – Costel Grasu, antrenorul sportivei) nu am reusit sa gestionam bine timpul de la calificari la finala, sa putem s-o pregatim psihic sa dea o aruncare cu care sa conduca concursul."

Cele mai citite

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...

Zelenski țintește NATO, UE și puterea armelor

Kievul rămâne secret cu privire la conținutul unui „plan de victorie”, pe care Zelenski vrea să-l discute întâi cu Joe Biden, săptămâna viitoare Pe lângă invitația...
Ultima oră
Pe aceeași temă