Amploarea constructiilor din Romania a generat o criza acuta de forta de munca, fiind necesari inca 150.000 de muncitori calificati in acest domeniu.
In orice zona a tarii mergeti, se construieste, iar in Capitala trecatorii in salopete stropite cu vopsea, pe strada, in metrou, autoturisme, autobuze sau tramvaie sunt la tot pasul. Mai ales in aceste zile, cand se apropie deschiderea scolilor, "foamea" firmelor de profil pentru angajarea lucratorilor depaseste orice previziune. "Avem nevoie de 100.000-150.000 de muncitori calificati care sa umple golul lipsei de personal in domeniul constructiilor", a declarat Marin Cristea, directorul general al Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii – ARACO. Acesta a explicat ca, potrivit estimarilor, cei mai buni constructori romani lucreaza acum in afara tarii, cei mai multi fiind in Israel, Germania, Spania si Italia si nu putini sunt cei care se apropie de varsta pensionarii.
Acesta a opinat ca procesul investitional in domeniul constructiilor isi va mentine ritmul de crestere in urmatoarele trei decenii. La conferinta de presa de lansare a editiei din acest an a expozitiilor din domeniul constructiilor Camex Bucuresti a fost prezent si presedintele Patronatului Societatilor din Constructii, Gheorghe Polizu, care a apreciat ca piata constructiilor va continua sa fie atractiva pentru lucratori, deoarece in urmatorii zece ani se va construi foarte mult in Romania. El a precizat ca in prezent procentul alocat fortei de munca dintr-o investitie reprezinta intre 30 si 40 la suta.