17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialTeapa de 150.000 de euro pentru Salvamont

Teapa de 150.000 de euro pentru Salvamont

» Salvamontistii din Parang se plang ca nu se pot muta
in noul sediu din cauza lucrarilor proaste facute
de constructor

Cu parchetul umflat, ferestre deplasate sau  incaperi pline de deseuri, Refugiul Salvamont – frumos pe exterior – este considerat nefunctional de salvamontistii si jandarmii montani din Parang.
Acestia se plang ca nu se pot muta in cladirea special ridicata pentru ei din cauza lucrarilor de constructie de proasta calitate.
"Functionam, provizoriu, intr-o incapere. Nu ne-am mutat in cladire, pentru ca n-au facut lucrari de calitate. Dupa receptie ne sunt destinate 3 incaperi, iar intr-o alta incapere, la demisol, vom  avea ATV-ul din dotare. La parter va mai fi o incapere unde vom functiona impreuna cu salvamontistii si vom lucra cu turistii", a declarat Viorel Salan, comandantul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Hunedoara.
In replica, reprezentantii Primariei, institutia care a receptionat lucrarile, declara ca problemele au fost remediate de constructor.
"Au schimbat parchetul, geamurile, tot ce era inauntru. Geamurile au fost inlocuite cu cele termopan, pe banii lor. Au mai ramas de remediat problemele din afara cladirii, adica sa stranga deseurile, dar au termen o saptamana. Totul este acum in regula", a declarat Marian Popescu, director in cadrul Primariei Petrosani.
Refugiul Salvamont din Parang, ridicat la cota 1700, a fost construit de Consmin Petrosani si a costat 150.000 de euro. Din aceasta suma, 108.000 euro reprezinta finantarea acordata printr-un program Phare, 30.000 de euro au fost alocati de Consiliul Local Petrosani, iar diferenta reprezinta contributia Primariei Petrosani.
Inaugurat in luna noiembrie a anului trecut, Refugiul nu a reusit sa treaca nici macar testul iernii. La primul vant puternic, acoperisul constructiei a zburat cu totul si a fost necesara inlocuirea lui, pe banii firmei executante.
Inca din faza receptiei lucrarilor, utilizatorii au constatat ca refugiul nu corespunde in totalitate standardelor. In ciuda deficientelor, autoritatile au decis sa receptioneze lucrarile.
Edilii au pus in vederea constructorului ca, daca nu va remedia deficientele constatate, garantia de 10 la suta din suma totala a investitiei ii va fi executata.
In pofida faptului ca, acum, acoperisul a fost reparat, iar geamurile inlocuite cu termopane, salvamontistii si jandarmii montani sustin ca nu pot folosi cladirea.

Cele mai citite

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...

Guvernatorul BNR: În fața inflației, oamenii se așteaptă la salarii mai mari

Mugur Isărescu a vorbit și despre transformări digitale, precizând că nu vede cripto-activele ca bani, nici măcar în sensul cel mai larg posibil al...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...
Ultima oră
00:02:44
Pe aceeași temă