17.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialTrofeul Mamaia, in mainile unei adolescente

Trofeul Mamaia, in mainile unei adolescente

Festivalul de Muzica Usoara Mamaia 2007 s-a incheiat cu scantei, focul de artificii fiind continuat de unul in culise.

Scena Teatrului de Vara din Mamaia a fost, timp de patru zile, martora unor prestatii condamnate de unii si aplaudate de altii. Finalul spectacolului a presupus un foc de artificii atat pe cerul constantean, cat si in culisele competitiei. Daca in primele seri concursul s-a limitat la evolutia unor tineri debutanti in cautare de afirmare, cea de-a treia zi a fost una agitata. Pe scena au urcat nume mari ale muzicii romanesti. Juriul celei de-a 37-a editii a festivalului a schimbat scaunele cu cei carora le-au acordat puncte pentru prestatia scenica si vocala. Prezenta lor a atras atentia spectatorilor, care au retrait momente de neuitat, amintindu-si unele dintre cele mai populare slagare ale tuturor timpurilor. Mirabela Dauer si Paula Seling au fost printre cele mai apreciate personalitati, ale caror recitaluri au reusit sa starneasca ropote de aplauze. Pe scena au mai urcat si veterani ai muzicii usoare romanesti precum Corina Chiriac, Titus Andrei si Adrian Romcescu. Concertele sustinute de trupele Mondial, Krypton si Taxi au fost apreciate de publicul numeros prezent in sala teatrului. Ultima seara a spectacolului i-a dezvaluit pe mult-asteptatii castigatori. Gala Laureatilor s-a incheiat cu lacrimi de fericire pentru o tanara din Buzau. Lucia Dumitrescu a fost recunoscuta drept cea mai buna voce a festivalului. Adolescenta in varsta de 17 ani a castigat Premiul I al sectiunii de Interpretare si Trofeul Festivalului National de Muzica Usoara Mamaia 2007.

"Ii dedic acest premiu Laurei Stoica"
Concurenta a interpretat  melodia  Laurei Stoica "In singuratate". "Imi pare nespus de rau ca autoarea piesei nu poate fi langa mine si nu se poate bucura de acest premiu. stiu insa ca ma priveste de sus si se bucura. Ii dedic acest premiu Laurei Stoica", a declarat Lucia Dumitrescu.
Interpretarea spectaculoasa a Luminitei Anghel a reusit sa convinga juriul celei de-a 37-a editii a festivalului. Melodia lui Andrei Kerestely a castigat Premiul I la Creatie. Treptele podiumului la sectiunea Interpretare au fost ocupate de Iuliana Dumitrache din Pitesti, clasata pe locul al II-lea, si de formatia "Edict" din Chisinau, pe care premiul III a onorat-o.

Mihai Alexandru si Proconsul si-au impartit Premiul pentru Creatie
La sectiunea Creatie, locul I a fost ocupat, la egalitate, de piesa trupei Proconsul – "Tu" si cea a lui Mihai Alexandru – "Cum te pot iubi", interpretata de Bogdan Dima. Locul al II-lea i-a revenit melodiei "Zile senine", compusa de Cristian Faur. Florin Maris si Paula Cordea, interpretii piesei, au avut o prezenta scenica excentrica. Intreaga seara a fost presarata de premii-surpriza oferite participantilor. Cel mai important dintre ele a fost "In memoriam Teo Peter". Membrii trupei au recunoscut ca se afla pentru prima data pe scena marelui festival, desi sunt veterani in peisajul muzicii romanesti. Una dintre cele mai nonconformiste prezente in seara de gala a fost aceea a Ancai Sigartau. Fundatia Internationala "Ion Voicu" i-a acordat premiul justificandu-si alegerea facuta prin faptul ca este una dintre putinele artiste care a avut curajul sa spuna ce gandeste. Piesa intitulata "Varza" a determinat publicul prezent sa zambeasca la ascultarea versurilor. Surprizele nu s-au lasat asteptate. Prezenta trupei VH2 pe scena a reusit sa pastreze publicul pe scaune, cu toate ca ploaia avea tendinta de a-l alunga. Relatia pe care Gabriel Cotabita a reusit-o cu persoanele din sala a salvat intregul recital. Piesele ce i-au consacrat in urma cu cinci ani, cand au debutat pe aceeasi scena, au fost fredonate atat de tineri, cat si de cei in varsta.

SCANDALURI

» Proconsul renunta  la premiu
Emisiunea ce s-a desfasurat dupa evenimentul muzical al anului 2007 a adus in discutie si cateva elemente mai putin placute. Una dintre concurentele festivalului a acuzat membrii juriului de faptul ca nu aveau dreptul de a critica sau nota prestatiile live atat timp cat acestia au facut playback. Elena Carstea a incercat sa ia apararea celor din bransa precizand ca o viata intreaga de cantat live ar trebui sa fie un lucru de admirat. "La o anumita varsta, vocea are momente cand te poate lasa", a precizat aceasta. Tot in cadrul dezbaterii ce a urmat spectacolului, trupa Proconsul, care nu a putut fi prezenta, a precizat ca renunta la premiu in favoarea unui tanar participant, din motive personale, potrivit organizatorilor.

Cele mai citite

Liderul U Cluj pregătește un transfer impresionant!

Liderul Superligii, U Cluj, dorește să își prelungească statutul de echipă neînvinsă după 9 etape și să întărească compartimentul ofensiv printr-un transfer surpriză. U Cluj,...

INS: Câştigul salarial mediu brut în 2022 a fost de 77.416 lei

Salariaţii cu studii superioare au avut o pondere de 36,5%, iar femeile au reprezentat majoritatea, cu 58,5% La nivelul anului 2022, câştigul salarial mediu brut...

Vine viitura pe Dunăre. Ce fac autoritățile

Debitul Dunării, la intrarea în ţară, pe secţiunea Baziaş, va creşte în perioada următoare, până la 8.000 mc/secundă Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a...
Ultima oră
Pe aceeași temă