16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialChisinaul prezinta dovezi care incrimineaza un inalt functionar de la Consulatul Roman

Chisinaul prezinta dovezi care incrimineaza un inalt functionar de la Consulatul Roman

Politia din Republica Moldova a interceptat o convorbire telefonica intre un barbat suspectat ca face parte dintr-o retea criminala si unul dintre inaltii functionari romani de la Chisinau, relateaza publicatia "Nezavisimaia Moldova" citata de BBC, informeaza Realitatea TV.

In timpul convorbirii, un angajat al Consulatului Roman din Republica Moldova accepta perfectarea vizelor, contra bani, pentru un grup de cetateni moldoveni. Din grup faceau parte si copii care nu aveau procura necesara din partea parintilor, scrie "Nezavisimaia Moldova".

Publicatia prorusa sustine ca grupul care se ocupa de obtinerea vizelor, ocolind procedurile legale, era urmarit de mult timp, inclusiv prin interceptarea convorbirilor telefonice dintre diferite persoane si functionari ai Consulatului Roman la Chisinau.

Dezvaluirea vine in contextul in care oficialii din Republica Moldova au acuzat un diplomat roman ca face afaceri cu vize. Saptamana trecuta, ministrul moldovean de Externe, Andrei Stratan, a acuzat autoritatile romane de minciuna. Oficialii de la Chisinau sustin ca Ministerul de Externe roman stia inca din luna iunie ca un diplomat al sau este anchetat pentru luare de mita.

Presedintele Traian Basescu a afirmat ca statul roman va raspunde dur la aceste acuzatii de coruptie.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă