21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportBasescu: Politicienii fac politica pe spinarea maghiarilor si romanilor

Basescu: Politicienii fac politica pe spinarea maghiarilor si romanilor

Traian Basescu apreciaza ca politicienii fac politica pe spinarea comunitatilor maghiare si romanesti din judetele Harghita si din Covasna, sustinand ca politicienii ar trebui sa inteleaga ca vor condamna cele doua judete daca nu renunta la acest joc politic, aici existand un potential incredibil, relateaza Mediafax.
"Am inteles mult mai bine realitatile din zona dupa ce am stat aici o saptamana. Etichetez in mod egal ca fiind nefondate si extremismele si exagerarile atat ale politicienilor romani, cat si ale politicienilor maghiari. Politicienii traiesc bine, intra in Parlament si fac politica pe spinarea comunitatii maghiare si romanesti din Harghita si din Covasna. Am vazut foarte bine potentialul celor doua judete, este incredibil ce potential au si este numai o aparenta, acum m-am convins ca ungurii si romanii traiesc bine impreuna, patronii romani angajeaza fara probleme maghiari si cei maghiari angajeaza romani si toti sufera impreuna", a spus presedintele Traian Basescu, citat de Mediafax.
Presedintele a adaugat ca mai ales in judetul Covasna l-a impresionat saracia in care traiesc oamenii.

"M-a impresionat, in Covasna in special, saracia.Uitati-va la vitrinele magazinelor si la oamenii care sunt foarte putini care isi pot permite sa-si cumpre ceva in doua judete in care exista un potential deosebit lasat de Dumnezeu. Aici, in secuime, mai exista un potential, cel uman. Secuii nu vorbesc despre salarii, ei cauta locuri de munca. Ma uitam pe terenurile agricole si nu am vazut nicio palma de pamant nelucrat, necultivat", sustine seful statului.

Potrivit lui Basescu, partidele politice ar trebui sa inteleaga ca, daca vor continua acest joc politic, vor condamna cele doua judete, pentru ca investitorii vor crede in continuare ca romanii si ungurii nu se inteleg, ceea ce nu este adevarat.
"Partidele politice trebuie sa inteleaga ca a continua acest joc politic inseamna condamnarea celor doua judete. M-a impresioant cat de tacut se desfasoara saracia, pentru ca de la Bucuresti pare ca Harghita si Covasna sunt doua judete prospere, dar atata lipsa de investitie si n-am gasit decat explicatia reticentei. Nu vin investirori pentru ca nu inteleg declaratiile oamenilor politici si cred ca aceasta este realitatea, considerand ca romanii si ungurii nu se inteleg", a mai spus presedintele.

Cele mai citite

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...
Ultima oră
Pe aceeași temă