20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialRapid a castigat a patra Supercupa

Rapid a castigat a patra Supercupa

Rapid si-a imbogatit palmaresul cu inca o Supercupa, ajungand astfel la patru trofee. Giulestenii au invins cu 7-6 Dinamo dupa executarea loviturilor de departajare, la finalul celor 90 de minute fiind 0-0, in timp ce dupa prelungiri tabela indica scorul 1-1.

 

Rapid a castigat in doua luni doua trofee, Cupa si Supercupa Romaniei. Desi tensiunile interne sunt la ordinea zilei in Giulesti, iar pe teren echipa pregatita de Cristiano Bergodi a reusit cu greu sa treaca in jumatatea adversa de teren, "visiniii" au fost cei care au primit medaliile de invingatori la finalul jocului. "Sunt foarte bucuros ca am castigat, meritam Supercupa, un trofeu foarte important, care a demonstrat cine este cea mai buna echipa din Romania", a precizat patronul Rapidului, George Copos.
Posesia si raportul de ocazii au fost clar in favoarea dinamovistilor, care nu au reusit decat sa-l evidentieze pe Dani Coman, declarat si jucatorul meciului, in urma voturilor jurnalistilor aflati pe stadion. A contat mult si stilul imprimat de tehnicianul italian. Rapid s-a aparat exact, aglomerand foarte bine zona centrala in defensiva. Rednic a inceput partida destul de indraznet, cu doua varfuri (Niculescu si Danciulescu) si doi mijlocasi laterali (Bratu si Zicu), jucatori cu un profil foarte ofensiv, astfel fundasii fiind deseori surprinsi in situatia de a juca rolul mijlocasilor traditionali.

Bergodi a riscat si l-a introdus in locul lui Cesinha pe Burdujan, un jucator care nu a mai evoluat de noua luni. Atacantul i-a multumit tehnicianului, deschizand scorul in minutul 109, dupa ce a profitat de o greseala a lui Blay. Danciulescu a adus egalarea 7 minute mai tarziu. Dar eroul partidei poate fi considerat fara urma de indoiala Danut Coman, care in mijlocul negocierilor pentru marirea salariului si-a demonstrat inca o data valoarea. "Este un rezultat foarte bun. Am debutat cu dreptul si este important ca am mai cucerit un trofeu. Nu trebuie sa uitam insa de meciul de la Mioveni. Nu stiu daca am cel mai bun om de pe teren. Cel mai important este trofeul. Inainte de executarea loviturilor de departajare m-am imbratisat si m-am incurajat cu Lobont. Este prietenul meu", a comentat Coman.
De partea cealalta, Mircea Rednic s-a aratat multumit de evolutia elevilor sai, spunand ca nu are ce sa le reproseze dupa ce Rapid a castigat la loviturile de departajare. "La 11 metri se poate intampla orice. Faptul ca Dani Coman a fost ales jucatorul meciului spune tot. Incercam sa-l incurajam pe Pulhac. Li s-a intamplat si unor jucatori mai mari", a declarat "Puriul".

Bila alba
Supercupa a fost arbitrata de o brigada ce l-a avut la centru pe Istvan Kovacs, cel mai tanar arbitru din lotul A. O singura decizie a oficialului, in varsta de 22 de ani, a fost contestata de catre dinamovisti. In minutul 35 Niculescu a cazut in urma unui contact cu Coman, insa centralul a lasat jocul sa continue.

Cele mai citite

Marcel Churchill sau războiul rozetelor

Întrebat de ce nu s-au luat măsuri după ce județul Galați a fost lovit de două ori de inundații majore de-a lungul timpului,...

Mircea Lucescu a anunțat lotul preliminar pentru meciurile cu Cipru și Kosovo!

Selecționerul Mircea Lucescu a publicat lista preliminară de jucători care ar putea fi convocați pentru meciurile cu Cipru și Lituania din Liga Națiunilor, iar...

Lui Nicușor Dan „i se rupe-n cot”… haina, de la cât semnează

Primarul general al Capitalei a mărturisit că a rupt 6 sacouri de la câte documente semnează Funcția de primar general îl pune la cheltuieli neprevăzute...
Ultima oră
Pe aceeași temă