20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSpectacol la centenarul CFR Cluj

Spectacol la centenarul CFR Cluj

CFR Cluj, cea mai "veche" echipa din Liga I, a sarbatorit centenarul in acelasi mod ca marile cluburi, invitand in "Gruia" Benfica Lisabona. Partida amicala s-a terminat la egalitate 2-2, totul incheindu-se cu un spectacol de artificii si confetti.

Pentru Benfica Lisabona, meciul cu CFR a reprezentat primul din acest sezon, in timp ce pentru clujeni a fost testul prin care Ioan Andone a cristalizat primul "11". Tehnicianul a inceput jocul cu lusitanii cu doar trei romani in echipa: Stancioiu, Panin si Trica. Dintre strainii achizitionati in aceasta vara au fost prezenti pe teren din primul minut Sandberg, Leao si Fabbiani.
Jucatorii si-au facut pe deplin datoria pe teren, cele doua formatii inscriind de cate doua ori si ratand alte cateva ocazii clare in care s-au evidentiat portarii. Pentru clujeni au punctat Dani (‘49) si Semedo (‘70), in timp ce pentru oaspeti au marcat Rui Costa (‘55) si Cardozo (‘67). Lovitura de incepere a partidei a fost data de catre Eusebio si Ilie Balaci, cei doi fosti mari jucatori fotografiindu-se apoi alaturi de cele doua formatii. Presedintele clujenilor, Iuliu Muresan, le-a facut cadou cate un tricou al echipei CFR cu numerele 10, respectiv 8, cifrele cu care au jucat cele doua foste glorii. Pe langa Eusebio si Balaci, la Cluj au mai fost prezenti Ionut Lupescu, Dumitru Dragomir, Gabi Balint si presedinti ai unor cluburi din Portugalia.
Ioan Andone s-a declarat multumit de rezultatul meciului, insa nu l-a satisfacut evolutia unora dintre elevii sai. "A fost un meci foarte frumos, spectaculos, cu patru goluri. Se puteau marca si mai multe. In mare, ne-am fixat primul 11 pentru campionat. Sunt, totusi, dezamagit de unii jucatori, care nu au dat astazi totul pe teren. Chiar daca a fost un meci aniversar, ei ar fi trebuit sa dea totul", a comentat "Falcosu".
Marcatorul golului egalizator, Antonio Semedo, a dat dovada de profesionalism in momentul in care a fost intrebat daca ar dori sa evolueze in viitor la Benfica. "Mai am doi ani de contract cu CFR Cluj. Pentru mine a fost o onoare sa joc impotriva Benficai", a precizat atacantul ardelenilor.

Cele mai citite

Cum să-ți îngrijești corect ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt mai mult decât un moft, un accesoriu pe care îl adaugi ținutei vestimentare. Din contră, putem să-i considerăm o necesitate...

Fonduri Elvețiene: Oxigen financiar pentru IMM-urile din România

Peste 55 de milioane de franci elvețieni sunt la dispoziția IMM-urilor pentru investiții în sectorul productiv Ministrul Marcel Boloș și ambasadorul Elveției în România, Massimo...

Indicele ROBOR la 3 și 6 luni stagnează, în timp ce BNR avertizează asupra riscurilor fiscale

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a rămas neschimbat la 5,55%, anunță Banca Națională a României...
Ultima oră
Pe aceeași temă