20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialGloria si Otelul, la un pas de finala Intertoto

Gloria si Otelul, la un pas de finala Intertoto

Formatiile romanesti Gloria Bistrita si Otelul Galati joaca astazi de la ora 18.00, pe teren propriu, mansa secunda a turului doi al Cupei UEFA Intertoto. La prima vedere, echipele din Liga lui "Mitica" sunt favorite la calificarea in finala competitiei. Daca ardelenii nu ar trebui sa aiba probleme in returul cu Maccabi Haifa, tinand cont ca au invins cu 2-0 in Israel, nu acelasi lucru se poate spune si despre elevii lui Petre Grigoras.

Otelul a avut mai multe probleme decat s-ar fi asteptat in confruntarea din Bosnia cu Slavija Sarajevo. Rezultatul inregistrat la finalul meciului, 0-0, este de partea galatenilor, insa tehnicianul se confrunta cu probleme de efectiv in compartimentul defensiv. Pentru meciul cu ex-iugoslavii, care este programat astazi de la ora 18.00, Grigoras nu poate conta pe Salif Nogo, eliminat in partida tur, si Sergiu Costin, nerefacut dupa operatia suferita la genunchi. Astfel, Otelul va avea o aparare centrala compusa din jucatori foarte tineri. Printre cei care ar putea fi prezenti pe teren din primul minut se numara Carje (18 ani), Sarghi (21 de ani) si Silviu Ilie (19 ani). "Nici nu stiu pe cine o sa pun in aparare, pentru ca avem multi indisponibili. Cred ca la meciul cu Slavija Sarajevo vom avea cea mai tanara defensiva din istoria competitiei", a precizat Grigoras.
Bosniacii au plecat de miercuri dimineata spre Galati, conducerea clubului din Sarajevo hotarand ca deplasarea sa se faca cu autocarul. Astfel ca adversarii galatenilor au ajuns in estul Romaniei abia joi seara, dupa un drum extenuant de aproape 1.500 km.
In cazul in care Otelul reuseste calificarea in ultimul act al competitiei, va intalni cel mai probabil formatia turca Trabzonspor, care in prima mansa a turului secund a invins cu 6-0 pe Vllaznia.

Sabau cere seriozitate

Gloria, castigatoare cu 2-0 pe terenul celor de la Maccabi Israel, este foarte aproape de a aduce la Bistrita un alt adversar cu nume dupa ce in urma cu mai multi ani s-a duelat cu Fiorentina. Daca se califica in finala Cupei UEFA Intertoto, ardelenii vor da piept cu spaniolii de la Atletico Madrid.

Delegatia israeliana a ajuns la Bistrita in cursul zilei de joi, antrenorul Ronni Levy dorind sa conduca o prima sedinta de antrenament in aceeasi zi, pentru ca elevii sai sa se acomodeze cu terenul. Acest lucru nu a fost posibil, oficialii Gloriei sfatuindu-i pe adversari sa se pregateasca in spatele portilor pentru a proteja gazonul imbibat cu apa dupa trei zile de ploaie. Ieri, la ora 18.00, Maccabi a facut antrenamentul oficial, care s-a derulat in conditii normale. "Cred ca meciul va fi foarte greu si trebuie sa-l tratam cu toata seriozitatea. Avem un avantaj de doua goluri, este adevarat, dar acesta nu trebuie sa schimbe cu nimic daruirea noastra in teren si ambitia cu care trebuie sa tratam acest joc", a explicat Sabau, care a asistat la antrenamentul oaspetilor.

Debutul partidei este programat la ora 18.00, jocul fiind condus de o brigada din Bosnia-Hertegovina, care-l va avea la centru pe Novo Panic, ajutat la cele doua linii de Goran Lepic si Mato Stanic.
Ultima echipa din Liga lui "Mitica" care a reusit sa ajunga in ultimul act al Cupei UEFA Intertoto a fost CFR Cluj, in 2005. "Ceferistii" au disputat nu mai putin de sase meciuri pana in finala, unde au trebuit sa se recunoasca invinsi dupa dubla cu RC Lens.

Cele mai citite

Generația Z și „teatrul productivității”: schimbări în implicarea angajaților pe piața muncii

Experții observă o tendință în creștere printre angajați, din diverse industrii, de a participa la ceea ce se numește „teatrul productivității” – o activitate...

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă