20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialBanii aduc golurile la Dinamo

Banii aduc golurile la Dinamo

In cele patru jocuri de verificare disputate pana acum Dinamo a inscris de cel putin trei ori. In primele doua partide, disputate la turneul de la Brasov, "cainii" au invins cu 5-1 pe Otelul Galati si au terminat la egalitate, 3-3, cu Unirea Urziceni, pierzand finala la loviturile de departajare.

In cantonamentul de la Flachau (Austria), directorul executiv, Cristi Borcea, a facut un anunt spectaculos. Le-a promis jucatorilor cate 20.000 de euro pentru cinci victorii in primele cinci etape ale campionatului la minimum trei goluri si inca 40.000 de euro daca vor invinge Steaua si Rapid cu aceeasi diferenta de scor. Cuvintele conducatorului au fost luate in serios de alb-rosii, pregatindu-se parca special pentru a-i lua banii lui Borcea. In cantonamentul din Austria, Dinamo a mai reusit sa invinga cu 3-0 pe SV Wacker Burghausen (liga regionala din Germania) si cu 3-1 pe Eintracht Frankfurt (Bundesliga). Daca partida cu Wacker i-a dat posibilitatea lui Mircea Rednic sa testeze jucatorii tineri, meciul cu Eintracht i-a oferit ocazia "Puriului" sa vada si cum se misca primul 11, cu mentiunea ca Zicu si Danciulescu si-au facut aparitia in partea secunda.

Dinamo a demonstrat ca are un lot puternic, alb-rosii dominand partida de la un capat la altul, desi Rednic a schimbat intreaga echipa dupa pauza. A doua jumatate a gasit Dinamo cu patru jucatori cu profil de varfuri in teren: Zicu, Oprita, Danciulescu si Predescu. Primii doi i-au inlocuit in linia de mijloc pe Chiacu, respectiv Fernandes, in timp ce in atac au fost inlocuiti Bratu si Niculescu. Insa acest lucru a slabit in mod evident defensiva, dar si relatiile dintre cele trei linii, creandu-se spatii mari intre aparare si mijloc. Daca prima repriza s-a incheiat cu avantajul "cainilor", in partea secunda ambele echipe au reusit sa inscrie cate o data. Au punctat Moti (‘30), Cristea (‘44) si Danciulescu (‘67), in timp ce pentru nemti a marcat Thurk (‘90).

Ploaia care a cazut in aceste zile la Flachau nu i-au dat ocazia lui Mircea Rednic sa-si faca o parere despre jocul combinativ al elevilor sai. Terenul imbibat cu apa nu a fost chiar impracticabil, insa i-a obligat pe jucatori sa faca uz mai mult de forta si sa-si lase executiile tehnice la vestiare. "A fost un antrenament foarte bun. Au jucat bine, au dat goluri, au avut ocazii multe. Imi pare rau ca am ratat din faze fixe. La trei goluri diferenta, jucatorii aveau alt bonus, dar au luat gol din faza fixa, ce sa le fac? A fost totusi o victorie meritata, pe o vreme care nu prea ne ajuta", a comentat tehnicianul "cainilor".

Deocamdata, "Puriul" nu l-a folosit pe Flavius Stoican, care se va bate pentru un loc de titular cu George Blay, inlocuit in partida cu Eintracht de catre tanarul Scarlatache. Fostul jucator al lui sahtior Donetk va putea arata ce poate in jocul de azi cu scotienii de la Motherwell (locul 10 Scottish Premier). Tot in partida de azi ar putea fi folosit si atacantul camerunez Frederic Bondoma Ayangma (25 de ani), care da randament bun si pe posturile de mijlocas dreapta, central sau ofensiv.

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Ministrul Câciu: România își bazează deficitul pe investiții, singura cale spre dezvoltare economică

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că România se numără printre puținele țări din UE al căror deficit bugetar este generat...
Ultima oră
Pe aceeași temă