20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialOrasul Mioveni compenseaza retrogradarea Pitestiului din Prima Liga

Orasul Mioveni compenseaza retrogradarea Pitestiului din Prima Liga

Judetul Arges nu a disparut de pe harta Ligii I, desi echipa fanion, FC Arges Pitesti, a retrogradat la finalul sezonului precedent. Dacia Mioveni a reusit, in premiera, sa promoveze in primul esalon. Drumul pana aici a fost destul de greu, galben-verzii fiind obligati sa astepte finalul partidelor din ultima etapa. Inainte de runda 34, Dacia se afla la doua puncte in spatele valcenilor de la CSM. Astfel, pe langa faptul ca Mioveniul avea nevoie de cele trei puncte din partida cu IS Campia Turzii, trebuia ca si FC Baia Mare sa invinga CSM Ramnicu Valcea, lucru ce parea greu de crezut tinand cont ca baimarenii erau deja retrogradati in Liga a III-a. Baia Mare a invins si a trimis Dacia Mioveni in primul esalon, fiind recompensata de FRF cu trofeul fair-play pentru corectitudinea cu care si-a aparat sansele in ultima etapa.
Odata ajunsi in Liga I, conducerea clubului a anuntat un buget de aproximativ patru milioane de euro, din care 20% sunt asigurati de catre Consiliul Local, restul fiind proveniti de la sponsori si firmele lui Gigi Netoiu.
Desi bugetul este unul de invidiat, conducatorii au ales ca loc de cantonament Predealul, si nu o statiune montana din strainatate. Argesenii au plecat in localitatea prahoveana pe data de 25 iunie si se vor intoarce la Mioveni pe 7 iulie, cand este programat si ultimul antrenament din acest stagiu. Totodata, s-a anulat si partida amicala cu Brasov, tocmai pentru ca jucatorii sa aiba o pauza binemeritata dupa doua saptamani de pregatire intensa. La Predeal, "Comisarul" a fixat doua antrenamente pe zi, aceasta fiind o perioada in care se pune accent pe pregatirea fizica. "Ne pregatim pentru cea mai puternica editie de campionat din istoria fotbalului romanesc si e normal sa tragem tare. Fotbalistii raspund bine pana acum, insa, desi avem 30 de jucatori in lot, astept si altii pentru a-i proba si a cristaliza un lot puternic", a precizat Moldovan. De saptamana viitoare jucatorii Daciei se vor pregati pe stadionul orasenesc din Mioveni, urmand ca pana pe data de 21 iulie sa dispute mai multe meciuri de verificare pe teren propriu sau in deplasare.
In momentul de fata, in cantonamentul de la Predeal, Ion Moldovan are un lot de 34 de jucatori, dintre care 18 au semnat deja contractele cu Dacia. Ultimii care au ajuns la o intelegere cu conducerea clubului din Mioveni sunt C. Bratu, Trofin, Murgan si Costescu. In aceste zile este posibil sa mai semneze si alti jucatori, tinand cont ca presedintele executiv Ion Tutala este prezent la Predeal pentru a negocia contractele.  
Dacia Mioveni are un program destul de greu in viitoarea editie de campionat. Parerile sunt totusi impartite in cadrul clubului. Daca staff-ul tehnic nu a parut atat de afectat de rezultatul tragerii la sorti, conducerea s-a aratat dezamagita de program.
In prima etapa Dacia va primi vizita Rapidului, care cu patru zile inainte va disputa Supercupa Romaniei in compania dinamovistilor. "Avem parte de un program infernal in care vom intalni in primele zece etape Rapid, Dinamo si Steaua. In aceste conditii as fi multumit sa obtinem 15 puncte in primele 10 etape. Dupa stabilirea numerelor de ordine, am facut o gluma cu unul dintre delegati, spunand ca ar fi bine ca si la finalul campionatului sa arate asa, cu Dacia pe 6, numarul pe care noi l-am avut la tragerea la sorti", a precizat presedintele executiv Ion Tutala.
Obiectivele sunt salvarea de la retrogradare si o clasare intre locurile 8 si 12. Relatia dintre conducere si staff-ul tehnic este una cat se poate de buna, oficialii Daciei reusind sa aduca la Mioveni o mare parte din jucatorii ceruti de Ion Moldovan, tehnician ce a reusit sa duca echipa in primul esalon.
La Mioveni toata lumea este implicata in sustinerea echipei. Primarul orasului, Ion Georgescu, este foarte optimist in ceea ce priveste evolutia Daciei pe prima scena a fotbalului romanesc. "Cu siguranta nu vom retrograda. Din iarna clubul va schimba organizarea si se va trece din societate nonprofit la societate pe actiuni, situatie in care cei ce vor da bani nu vor mai fi simpli sponsori si vor avea de castigat. Consiliul Local va ramane totusi actionar majoritar", a precizat Ion Georgescu.

 

» Victorie in primul meci amical

In primul meci amical din acest sezon, disputat la Brasov, Dacia Mioveni s-a impus cu 5-2 in fata Otelului. Galatenii au deschis scorul in primul minut prin reusita lui Paraschiv. Argesenii au egalat prin golul lui Chirciu, Costescu si Vrajitoarea (foto) ducand scorul la 3-1. D. Stan a redus din diferenta, dar pana la final Dacia a mai punctat de doua ori prin Ene si Draghici.
Astazi, Dacia va mai juca un amical in compania formatiei Precizia Sacele, iar pe 11 iulie mai este programata o intalnire cu FC Caracal.

» Filiera straina

In cantonamentul argesenilor se afla si un portar francez, pe nume Vincent Loic (foto). In varsta de 27 ani, goalkeeper-ul nu a avut prea mult noroc. La primul antrenament, cel de sambata, si-a spart capul, avand nevoie de cateva zile de pauza. A fost insa folosit de Ion Moldovan in partida cu Otelul, insa portarul francez nu a avut prea mult de lucru, remarcandu-se prin doua interventii bune. Pe lista argesenilor, printre alti jucatori, se mai afla si un portar brazilian de la formatia Vasco da Gama, care este asteptat astazi la Predeal.

» Doar sapte ani

CS Dacia Mioveni a fost infiintat pe data de 15 august 2000 sub denumirea de AS Mioveni 2000, activand pentru inceput in Divizia D. In 14 iunie 2001 a fuzionat cu Dacia Pitesti, astfel luand nastere AS Dacia Mioveni. S-a transformat in club sportiv pe 4.12.2001, denumirea fiind CS Dacia Mioveni. Prima performanta a clubului a fost in 2003, cand Dacia a reusit prima promovare din istorie. In esalonul secund echipa a avut rezultate multumitoare, culminand cu promovarea la finalul sezonului 2006-2007 in Liga I.  

» Trei echipe in ligile nationale
Clubul Sportiv Dacia Mioveni mai are pe langa echipa de fotbal inca doua formatii in prima liga nationala: volei femin si tenis de masa. Cele doua discipline sportive sunt completate de box, unde CS Dacia a reusit sa aduca o medalie de aur de la Campionatele Europene de cadeti desfasurate in week-end-ul trecut la Balaton (Ungaria). In finala, Razvan Andreiana l-a invins pe azerul Ilchim Akaiem. Pe langa volei, tenis de masa, box si fotbal, CS Dacia Mioveni mai are si sectii de tenis de camp si judo.

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Indicele ROBOR la 3 și 6 luni stagnează, în timp ce BNR avertizează asupra riscurilor fiscale

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a rămas neschimbat la 5,55%, anunță Banca Națională a României...

Ministrul Câciu: România își bazează deficitul pe investiții, singura cale spre dezvoltare economică

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că România se numără printre puținele țări din UE al căror deficit bugetar este generat...
Ultima oră
Pe aceeași temă