19.1 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialCheck-In de minim trei ore pe Aeroportul Henri Coanda

Check-In de minim trei ore pe Aeroportul Henri Coanda

Reprezentantii agentiilor de turism critica modul in care se desfasoara activitatea de imbarcare a pasagerilor pe Aeroportul Henri Coanda, apreciind ca timpul foarte lung de asteptare afecteaza grav imaginea turismului si a Romaniei in general, informeaza Mediafax.

"In urma inchiderii temporare a aeroportului Baneasa, timpul de asteptare la ghiseu si la controlul de securitate a crescut enorm si a atins un nivel care afecteaza serios pasagerii, aducand in acelasi timp un prejudiciu de imagine Romaniei", se arata intr-un comunicat al Patronatului Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Reprezentantii agentiilor au precizat ca multe companii aeriene anunta pasagerii sa ajunga la aeroport cu doua ore inainte de ora de plecare, la care se adauga deseori inca minim o ora pentru a ajunge din Bucuresti la aeroport, din cauza diferitelor lucrari la soseaua de legatura.

"Comunitatea de agentii de turism si tur-operatori este extrem de ingrijorata de modul in care se desfasoara in ultima perioada sosirile si, in special, plecarile turistilor si pasagerilor", se mai arata in comunicat.

Fluxul de pasageri pe Aeroportul Henri Coanda a crescut cu 50% dupa inchiderea temporara a aeroportului Baneasa, in luna mai, pentru lucrari de modernizare. Potrivit estimarilor reprezentantilor aeroportului, circa 25% din cresterea traficului este determinata de intensificarea activitatii companiilor aeriene care activeaza la Otopeni, un avans de 7% este consecinta intrarii pe piata a unor operatori noi, restul fiind cauzat de preluarea curselor low-cost de la Baneasa.

Aeroportul Aurel Vlaicu Baneasa ar trebui sa fie din nou functional incepand cu sfarsitul lunii iulie.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Rodica Nassar รฎl apฤƒrฤƒ pe Ciolacu dupฤƒ gafa lui Ciucฤƒ

โ€žRฤƒspuns corect. Nota 10โ€, este reacศ›ia deputatului PSD Rodica Nassar dupฤƒ ce Nicolae Ciucฤƒ, รฎntrebat ce calitฤƒศ›i are Marcel Ciolacu, pe care el nu...

Acศ›iunile chinezeศ™ti scad cu peste 7% din cauza incertitudinilor legate de stimulentele economice

Acศ›iunile chinezeศ™ti au รฎnregistrat o scฤƒdere semnificativฤƒ, de peste 7%, pe fondul incertitudinilor privind continuarea mฤƒsurilor de stimulare economicฤƒ, conform Financial Times. Indicele CSI 300,...

Marcel Ciolacu: รŽn mod categoric voi demisiona, dacฤƒ PNL iese de la guvernare

Premierul a declarat cฤƒ se spun multe "tรขmpenii" รฎn campania electoralฤƒ Marcel Ciolacu a afirmat, รฎnainte de ศ™edinศ›a de Guvern, cฤƒ โ€se spun multe tรขmpenii...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ