14.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialDominic de Habsburg a ales o firma americana sa vanda Castelul Bran

Dominic de Habsburg a ales o firma americana sa vanda Castelul Bran

Firma imobiliara americana Baytree Capital Associates a fost aleasa de familia Dominic de Habsburg sa se ocupe de vanzarea Castelului Bran si a imprejurimilor sale, informeaza astazi Reuters, preluata de Rompres.

"Vor sa vanda cat mai repede intreaga proprietate, dar totusi sunt extrem de exigenti cand vine vorba de cumparator", a declarat directorul firmei Baytre, Michael Gardner.

Desi nu a dorit sa estimeze valoarea de piata proprietatii, Gardner crede ca ar fi vorba de o suma in euro, cu noua zerouri (miliarde), domeniul urmand a fi pus in vanzare in aproximativ 60 de zile. Potrivit lui Gardner, cel mai probabil cumparatorul va fi de pe continentul european.

Castelul – construit initial ca o fortareata in calea turcilor si folosit incepand cu 1920 ca resedinta regala – si cladirile auxiliare sunt situate, aminteste Reuters, la 20 de minute de un aeroport international aflat inca in constructie langa Brasov, fapt ce ar putea creste semnificativ valoarea sa.

"Desi ar accepta un proprietar care sa valorifice potentialul turistic al imobilului, proprietarii nu doresc ca acesta sa transforme castelul in ceva prea comercial, cum ar fi un parc de distractii numit Taramul Vampirilor", a mai spus Gardner, precizand ca autoritatile romane, care au retrocedat Branul anul trecut, mai au inca doi ani pentru a valorifica potentialul turistic al castelului, cifrat la 450.000 de vizitatori pe an.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Avertisment pentru cei cu centrale de apartament. Încălzirea centralizată revine la putere

În Europa se urmărește eliminarea centralelor individuale, din cauza consumului și a poluării Directorul general al Electrocentrale București, Claudiu Crețu, a declarat că încălzirea centralizată...

Gazzaniga, erou la Girona! Trei penalty-uri apărate în victoria cu Bilbao

Portarul Paulo Gazzaniga a fost eroul echipei Girona în meciul cu Bilbao din etapa a noua din La Liga, reușind să apere trei penalty-uri...

3 întrebări pe care să i le adresezi medicului stomatolog cu ocazia unui consult de rutină

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă