23.1 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialIliescu a dat cu subsemnatul la Parchet

Iliescu a dat cu subsemnatul la Parchet

Fostul presedinte Ion Iliescu s-a prezentat miercuri seara la Parchetul General, pentru a afla oficial acuzatiile care i se aduc intr-un dosar privind moartea a patru persoane in noaptea de 13 spre 14 iunie 1990, relateaza Mediafax.Fostul presedinte Ion Iliescu a luat la cunostinta, oficial, de acuzatiile care i se aduc in dosarul privind moartea a patru persoane in timpul evenimentelor din noaptea de 13-14 iunie 1990.
Iliescu s-a intalnit, miercuri, timp de peste patru ore, cu procurorul care conduce ancheta in acest dosar, magistratul militar Dan Voinea.
In timpul intalnirii, Iliescu a primit probele stranse de procurori, el semnand rezolutia procurorilor prin care s-a dispus inceperea urmaririi penale impotriva sa, relateaza Rompres.
'Am primit niste documente care se refera la anumite fapte, la care noi ne pregatim apararea. Am semnat un proces verbal de aducere la cunostinta a faptelor care pot fi luate in discutie ca incriminatoare, faptul ca au fost niste victime si ca asta ar fi rezultat din dispozitiile pe care eu le-am dat armatei ca sa apere ordinea publica in aceasta tara', a declarat Ion Iliescu la iesirea din Parchet.

'Pana acum, nu am primit din partea procurorilor niciun fel de fapt. Asta este datoria procurorilor, inainte de a incepe orice fel de cercetare. Deocamdata, stim doar reclamatiile unor indivizi si grupuri de oameni care emit tot felul de aberatii. Acuzatiile le formuleaza niste reclamanti, care ei insisi au multe semne de intrebare privind moralitatea lor', a declarat Ion Iliescu, la intrarea in sediul parchetului.
Iliescu a spus ca nu-si reproseaza nimic in legatura cu evenimentele din iunie 1990.
Ion Iliescu este acuzat de participare la omor deosebit de grav, alaturi de fostul ministru de interne, Mihai Chitac, si fostul adjunct al acestuia generalul Gheorghe Andrita.
Tot in acest dosar mai sunt cercetati penal coloneii de politie Calin Traian si Constantin Vasile.

Cele mai citite

Dinamo e gata sฤƒ dea lovitura! Un fost fundaศ™ de Premier League e aproape sฤƒ semneze cu โ€žcรขinii roศ™iiโ€

Dinamo pregฤƒteศ™te douฤƒ noi transferuri pentru รฎntฤƒrirea echipei, unul dintre acestea fiind Filip Benkovic, fundaศ™ croat cu o carierฤƒ impresionantฤƒ รฎn campionatele de top...

Aryna Sabalenka a egalat o performanศ›ฤƒ istoricฤƒ a Mariei Sharapova

Aryna Sabalenka continuฤƒ sฤƒ impresioneze รฎn circuitul WTA, dupฤƒ ce a obศ›inut o victorie categoricฤƒ รฎmpotriva Katerinei Siniakova la turneul de la Wuhan. Bielorusa,...

Se terminฤƒ era Guardiola? Un apropiat ศ™i-a anunศ›at plecarea de la City

Txiki Begiristain, directorul sportiv al clubului Manchester City, a anunศ›at cฤƒ va pleca de la echipฤƒ la sfรขrศ™itul sezonului, ridicรขnd speculaศ›ii cu privire la...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ