22.7 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialGordon Brown, noul premier al Marii Britanii

Gordon Brown, noul premier al Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii i-a cerut miercuri lui Gordon Brown sa formeze un nou Guvern, pentru a-i succede in postul de premier lui Tony Blair, care a demisionat dupa zece ani in functie, relateaza AFP, citata de Mediafax.
Gordon Brown trebuia sa fie numit oficial de regina sef al Guvernului, inainte de a se instala la Downing Street numarul 10. Brown devine astfel cel de-al 11-lea prim-ministru al reginei Elisabeta a II-a, incoronata in 1953, si cel de-al 52-lea premier britanic.
Anterior, Tony Blair i-a prezentat reginei demisia sa din functia de prim-ministru si a parasit palatul Buckingham inainte de sosirea succesorului sau, fara a face vreo declaratie. Blair urma sa se deplaseze la Sedgefield (nord-est), circumscriptia sa in calitate de deputat. Blair ar putea sa-si anunte demisia din functia de deputat, pe fondul informatiilor conform carora ar urma sa devina emisar special al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu.
Noul premier britanic, Gordon Brown, a promis "un nou Guvern cu noi prioritati", sosind la Downing Street dupa ce a fost numit de regina.
"Tocmai am acceptat invitatiei reginei de a forma un Guvern (…) Este un privilegiu ca mi s-a acordat marea posibilitate de a-mi servi tara", a declarat Brow, promitand sa fie in orice cirscumstante "puternic" si "hotarat".
"Acum, ca schimbarea incepe", a precizat Brown, alaturi de sotia sa, Sarah, inainte de a intra in noua sa resedinta oficiala.

Cele mai citite

FCSB suferă o nouă pierdere importantă! Florin Tănase, diagnosticat cu ruptură musculară

După o accidentare suferită în meciul cu PAOK, Florin Tănase a fost diagnosticat cu ruptură musculară, fiind a doua absență majoră din lotul FCSB...

Controversă la naționala Germaniei! Bernd Leno a refuzat convocarea

Portarul echipei Fulham, Bernd Leno, a refuzat convocarea la echipa națională a Germaniei pentru meciurile din Liga Națiunilor, după ce a aflat că nu...

Zeci de percheziții la o rețea de cămătări care acordau împrumuturi cu dobânzi chiar de 100%

Poliția Română anunţă că sunt efectuate, marți dimineață, 37 de percheziţii în Ilfov, Dâmboviţa şi Bucureşti, într-un dosar în care 10 persoane sunt cercetate...
Ultima oră
Pe aceeași temă