13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPatru localitati, la un pas de a ramane fara apa

Patru localitati, la un pas de a ramane fara apa

» 20 de mii tone de piatra au avariat o conducta principala de apa.
» Constructorii nu respecta prevederile legale.

Conducta ce alimenteaza Eforie Nord, Eforie Sud, Cumpana si Techirghiol a fost deteriorata in urma depozitarii a 20 mii tone de piatra. In zona Valu lui Traian, societatea Swietelsky Constructii Feroviare SRL a demarat o serie de lucrari la km 215 fara sa respecte nomele legale. Echipele RAJA au facut eforturi pentru a nu lasa  statiunile, o comuna si un oras fara alimentare cu apa. Budes Maria, sef Serviciu Juridic, a declarat ca somatiile conform carora angajatii ar trebui sa indeparteze materialele au fost complet ignorate.
Urmatorul pas a fost acela de actionare in instanta. In acest sens, Irina Oprea, purtator de cuvant al RAJA, face un apel catre companiile de constructii care trateaza cu indiferenta normele legale pentru ca pagubele devin mari si cu efecte directe asupra populatiei.  Prejudiciul se ridica la un miliard lei vechi ce reprezinta pierderile de apa, fara a lua in calcul cheltuielile de reparatii.  Campania de boicotare RAJA continua insa prin reportajele difuzate de un post de televiziune local ce starnesc reactii de panica in randul populatiei. Situatia devine cu atat mai grava cu cat informatiile eronate au tendinta de a se transforma in stiri absurde precum consumul apei de la robinet ce poate duce la moarte. Afirmatiile nu se inregistreaza doar la nivel local.
Mangalia, Brasov, Bucuresti si Tg. Mures ridica problema la nivel national. Aici numarul apelurilor telefonice catre companiile de apa s-a triplat in numai trei zile.  Momentul ales pentru astfel de speculatii nu este deloc intamplator in plin sezon estival.

» Calitate ireprosabila

RAJA a devenit tinta unor atacuri nefondate si defaimatoare. Pentru a demonta acuzatiile aduse de un post de televiziune, conducerea Regiei Constanta impreuna cu Autoritatea de Sanatate Publica au adus probe privind calitatea ireprosabila a apei. In plus, analizele realizate in conformitate cu normele UE de catre Institutul de Cercetare Bucuresti au confirmat inca o data ca apa este buna de baut. Investitiile facute la nivelul echipamentelor si modalitatii de realizare a investigatiilor sunt dovada interesului pe care RAJA il acorda produsului indispensabil vietii omenesti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă