17.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialFC National, inca trei zile in Liga 1!

FC National, inca trei zile in Liga 1!

Nou promovata Gloria Buzau nu a depus inca documentatia la Comisia de Licentiere a Federatiei Romane de Fotbal pentru a primi dreptul de a evolua in sezonul 2007-2008 in prima liga.

Moldovenii mai au timp sa trimita actele pana pe 29 iunie, data pana la care, teoretic, FC National este inca in prima liga. Daca pana atunci documentele nu ajung la FRF, Gloria nu va putea juca in Liga I, iar locul lasat vacant de catre clubul moldovean va fi luat definitiv de catre FC National, echipa ce a terminat sezonul 2006-2007 pe pozitia a 16 a primei divizii.
Daca cei de la Gloria vor depune actele in timp util, comisia de prima instanta pentru acordarea licentei cluburilor va verifica dosarul pe data de 2 iulie, cand va hotari daca buzoienii au drept de joc in prima liga sau nu. In cazul in care moldovenii nu vor fi de acord cu decizia comisiei, au drept la apel care va fi analizat de Comisia de Apel pentru acordarea licentei cluburilor pe data de 13 iulie.
Actionarul principal al Gloriei Buzau, Constantin Bucur, a precizat ca nu se pune problema ca gruparea pe care o conduce sa nu primeasca licenta. "Gloria va primi licenta pentru Liga I. Am demarat lucrarile la stadion, iar pe data 13 iulie vom fi gata pentru inspectia Comisiei de licentiere", a explicat Bucur.
Cluburile din Romania s-au lovit de durul sistem de licentiere pentru prima data la inceputul sezonului trecut. Atunci victima a fost Sportul Studentesc, retrogradata in liga secunda pentru ca nu a indeplinit conditiile de licentiere, locul in pimul esalon fiind ocupat de catre Pandurii Tg. Jiu. In acest an, Delta Tulcea si-a castigat dreptul de a evolua in Liga I pe teren, insa nu a trimis documentatia pentru primirea licentei la timp. Astfel, acest drept i-a fost retras in birourile FRF, pe baza regulamentului care spune ca nici o echipa nu poate evolua in primul esalon daca nu indeplineste conditiile de licentiere. A profitat Ceahlaul Piatra-Neamt, care, desi din punct de vedere sportiv a retrogradat de pe pozitia 15, va juca si in sezonul 2007-2008 in Liga I.

Cele mai citite

Român condamnat la 11 ani şi şase luni de închisoare, adus în țară din Italia

Un bărbat dat în urmărire internaţională, după ce a fost condamnat la 11 ani şi şase luni de închisoare pentru trafic de persoane, a...

Israelul afirmă că un înalt oficial Hezbollah este probabil mort

Israelul a declarat că a desfășurat o a patra divizie a armatei în sudul Libanului, semnalând extinderea ofensivei terestre împotriva Hezbollah, și a spus...

UTA renunță la Ezekiel Imoh după doar șase luni!

Atacantul nigerian Ezekiel Imoh părăsește UTA Arad după o perioadă scurtă de doar șase luni în care a evoluat pentru echipa antrenată de Mircea...
Ultima oră
Pe aceeași temă