11.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialMinistrul Chiuariu s-a saturat de suspendarile Curtii Constitutionale

Ministrul Chiuariu s-a saturat de suspendarile Curtii Constitutionale

Ministrul Justitie va propune schimbarea legii Curtii Constitutionale astfel incat ridicarea exceptiilor sa nu mai conduca la suspedarea proceselor. Tudor Chiuariu spera ca pana in septembrie Parlamentul sa aprobe modificarile propuse.

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat ca ministerul va inainta Parlamentului un proiect prin care sa fie schimbata legea Curtii Constitutionale (CC) astfel incat ridicarea unor exceptii sa nu mai amane cu luni de zile judecarea proceselor. "Vom inainta Parlamentului un proiect de modificare a legii Curtii Constitutionale in legatura cu aceste prevederi", ne-a declarat ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu. Mai mult, Chiuariu spera ca noua lege va intra in vigoare din septembrie. "Eu voi propune in maxim doua saptamani acest proiect de lege Guvernului spre aprobare. Sper ca in toamna, in septembrie, sa fie adoptat de Parlament", a mai precizat ministrul Chiuariu.
Cea mai facila metoda de a trage de timp intr-un proces este ridicarea exceptiilor de neconstitutionalitate. In acest mod se obtine cel putin jumatate de an, timp in care procesul este suspendat. Printre cei care au reusit sa-si suspende procesele prin acest tertip se numara fostul premier Adrian Nastase, inculpat in dosarul Zambaccian. Nu mai departe de ieri, avocatul sau era pregatit sa invoce aceeasi exceptie de constitutionalitate pentru a suspenda si al doilea proces in care este judecat, respectiv dosarul "matusii Tamara".
Tot ieri, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au admis cererea avocatilor si au decis suspendarea procesului lui Florentin Scaletchi, fostul presedinte al asociatiei OADO.  

Alte cazuri

» Serban Mihailescu, fost secretar general al Guvernului. Dosarul sau, in care este acuzat de luare de mita sub forma unor arme de vanatoare, a fost trimis judecatorilor CC.
» D.I. Popescu a beneficiat si el de intelegerea judecatorilor timp de sase luni.
» Gheorghe Copos a fost trimis la CC si pus la pastrare, timp in care senatorul PC isi vede de afaceri.

Cele mai citite

Atac rusesc asupra unei nave sub pavilion Palau în portul Odesa

O rachetă a ruşilor a lovit luni o navă sub pavilion Palau în portul Odesa, ucigând un cetăţean ucrainean şi rănind cinci cetăţeni străini,...

Hezbollah a lansat un atac cu rachete către baza serviciului de informaţii militare israeliene, Glilot, lângă Tel Aviv

Gruparea libaneză Hezbollah a anunţat luni că a lansat o salvă de rachete către principala bază a serviciului de informaţii militare israeliene, Glilot, lângă...

Diana Iovanovici-Șoșoacă s-a plâns PE că CCR i-a respins candidatura la prezidențiale

Eurodeputata Diana Iovanovici-Şoşoacă s-a plâns luni seară în Parlamentul European, la procedura discursurilor de un minut, după ce Curtea Constituţională a României i-a respins...
Ultima oră
Pe aceeași temă