22.7 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialHagi face apel la suporterii Stelei

Hagi face apel la suporterii Stelei

Gheorghe Hagi a anuntat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca obiectivele sale ca antrenor la Steaua sunt castigarea titlului de campioana, a Cupei Romaniei si accederea in grupele Ligii Campionilor si a afirmat ca lupta pentru primul loc in Liga I se va da intre 4-5 echipe.

"E o mare onoare sa antrenez Steaua, sa revin dupa 17 ani in Ghencea, unde am obtinut cele mai mari performante, pe care sper sa le repet si ca antrenor. Greul de maine va incepe. Va fi cu siguranta greu, dar sper ca impreuna cu echipa sa fim cei mai buni. Ne convine sau nu, Steaua trebuie sa fie cea mai buna. Trebuie sa acceptam aceste lucruri. Gloria clubului ne obliga. Nu e usor sa fii primul, dar pentru asta trebuie sa ne pregatim si sa muncim. Voi incerca sa dau totul pentru Steaua", a spus Hagi in cadrul conferintei de presa in care a fost prezentat ca antrenor al Stelei. Referitor la partea materiala a contractului sau cu Steaua, valabil pentru urmatoarele 3 sezoane, Hagi a spus ca nu s-a pus problema banilor: "E vorba de prietenie in primul rand. Am cerut un salariu pe masura valorii". Antrenorul a fost completat apoi de finantatorul stelist Gigi Becali, care a afirmat ca Hagi va avea cel mai mare salariu din prima liga: "El a spus si eu nu am comentat, asta e partea materiala a contractului".
Gigi Becali recunoaste ca a avut indoieli cand l-a ales pe Hagi ca antrenor, dar a fost influentat de faptul ca acesta este nasul sau de cununie. "Regele fotbalului romanesc va fi alaturi de noi. Dupa atatia ani se implineste visul parintilor nostri de a fi impreuna. Asa a vrut Dumnezeu sa fim din nou impreuna, sa fie ca in Sfanta Scriptura, unde nasul este tatal spiritual al finului. Cred ca e un destin pentru ca diavolul ne-a tinut departe, dupa ce ne-am mai jignit, ne-am mai suparat. Eu cred ca de aia nu a avut Gica realizari ca antrenor. El este un simbol pentru Romania si atunci toata lumea se roaga ca el sa aiba perfomante si ca antrenor. Am avut si indoieli, dar am zis cu cine sa imi dea Dumnezeu noroc daca nu cu nasul meu, care mi-a pus cununiile pe cap si mi-a botezat trei copii?! A fost o greseala ca nu a venit acum doi ani la Steaua", a spus Becali.

Noul antrenor al Stelei considera ca lupta pentru titlu se va da intre 4 sau 5 echipe. "Noi suntem principalii nostri adversari in lupta pentru titlu. Avem adversari valorosi, dar pe noi trebuie sa ne preocupe doar ceea ce facem noi. Anul acesta sunt 4-5 echipe care se vor lupta pentru titlul de campioana. O vom lua de la zero, pentru ca numai asa vom avea succes. Adversarii nostri sunt destul de puternici. Vreau ca suporterii sa fie alaturi de echipa, pentru ca sunt foarte importanti pentru noi. Le promit ca voi da ce am mai bun in mine pentru a fi cei mai buni", a mai spus Hagi.
Pe de alta parte, Becali si-ar dori sa fie in continuare contestat de fani, daca va castiga echipa: "Suporterii sa-l sprijine pe Hagi si sa ma injure pe mine. Numai sa castige echipa. Dar eu o melodie religioasa tot voi pune pe Ghencea". Finantatorul stelist spune ca ii va fi foarte greu sa-i impuna vreun jucator lui Hagi: "Cu Gica e mai greu, pentru ca te certi cu el daca ii spui pe cine sa bage in teren", in timp ce noul antrenor a afirmat: "Ne vom sfatui si voi alege cea mai buna solutie".

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Integritatea în achiziții publice sub lupă: ANI emite 13 avertismente

Agenția Națională de Integritate a verificat și 28% dintre contractele finanțate din fonduri europene Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada iulie - septembrie 2024,...

Netanyahu la un an de la atacul Hamas: „ Vom continua lupta”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a promis luni seara compatrioţilor săi că va continua lupta până la atingerea obiectivelor de război stabilite de guvernul său,...

Veteran de război în vârstă de 96 de ani, vizitat de ministrul Apărării și ambasadoarea Statelor Unite în România

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și ambasadoarea Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec, l-au vizitat luni, 7 octombrie, pe generalul-maior în retragere Gheorghe Călin,...
Ultima oră
Pe aceeași temă