16.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialOmul lui Basescu respins de 322

Omul lui Basescu respins de 322

Comisiile reunite de cultura si mass-media i-au dat aviz negativ, luni, candidatului presedintiei la CA al SRTv, Catalin Avramescu. Pentru Avramescu au votat 4 parlamentari, cinci s-au abtinut si 10 au votat impotriva. Candidatul PD pentru un post in CA al SRTv, Alexandru Lazescu, a primit aviz pozitiv.

'Este un puci impotriva dreptului pe care il are presedintele, conform legii, de a-si numi un membru in CA al SRTV', a declarat Avramescu.
El a mentionat ca a fost 'chemat la un fel de sedinta de demascare', fiind 'chestionat asupra convingerilor politice, despre parerile asupra Parlamentului sau despre orice altceva, mai putin despre managementul Televiziunii Publice'.
In timpul audierilor, Catalin Avramescu a afirmat ca Televizinea Publica are un nivel cultural foarte scazut, fapt ce constituie in principala problema a TVR.
Raspunzand unei intrebari adresate de parlamentari, Avramescu a declarat ca TVR este tributara unui mod etatist de a vedea lucrurile. El s-a declarat impotriva multiplicarii studiourilor si canalelor TVR.
Un moment de iritare a fost creat prin faptul ca Avramescu s-a simtit ofensat de intrebarile care i-au fost adresate de unii membri ai comisiilor de cultura. Candidatul si presedintele comisiei, senatorul Adrian Paunescu, au avut un schimb dur de replici, mergand pana la taierea microfonului de catre presedintele Paunescu. Momentul a fost depasit insa prin interventia acestuia din urma.
In ceea ce priveste externalizarile din TVR, Avramescu a declarat ca trebuie vazute exact contractele.
'TVR are 3300 de angajati, nu sunt sigur ca toti trebuie pastrati. Trebuie vazut ce inseamna externalizari. Avem in TVR realizatori privati care invart o morisca cu bani, cu ajutorul unor firme capusa', a spus Avramescu, declarandu-se adeptul modelului american, cu o televiziune publica informativa.
Referindu-se la canalele SRTV, Catalin Avramescu este de parere ca ''TVR Cultural isi face treaba, ca si TVR International, e de vazut ce face TVR 2. TVR 1 este, din pacate, o versiune extrem de degradata a postului RAI UNO. Trebuie evitate derapajele prin omisiune'', a spus Avramescu.

 

Omul PSD, validat

 

Candidatura lui Alexandru Sassu pentru functia de presedinte-director general al televiziunii publice a fost validata luni de comisiile parlamentare de specialitate, cu 16 voturi pentru, inregistrandu-se si 3 abtineri.
Sassu a fost propus pentru aceasta functie, saptamana trecuta, de catre cei 11 membri ai noului Consiliu de Administratie al SRTV care au fost validati de Parlament.
Alexandru Sassu a fost propus pentru CA al SRTV de grupurile parlamentare ale Partidului Social Democrat.
Senatul si Camera Deputatilor se vor pronunta miercuri asupra numirii lui Sassu ca presedinte-director-general al televiziunii publice.

Cele mai citite

Furtul din umbră: ANAF dezvăluie cazuri de rambursări uriașe nedeclarate

Zeci de milioane de lei fără declarație fiscală, noua metodă de a recicla bani, prin plăți ramburs Vânzarea de articole de pescuit, lenjerii de pat,...

Furtul din umbră: ANAF dezvăluie cazuri de rambursări uriașe nedeclarate

Zeci de milioane de lei fără declarație fiscală, noua metodă de a recicla bani, prin plăți ramburs Vânzarea de articole de pescuit, lenjerii de pat,...

Avertisment pentru cei cu centrale de apartament. Încălzirea centralizată revine la putere

În Europa se urmărește eliminarea centralelor individuale, din cauza consumului și a poluării Directorul general al Electrocentrale București, Claudiu Crețu, a declarat că încălzirea centralizată...
Ultima oră
Pe aceeași temă