16.9 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSportPSD: De legea pensiilor depinde si abilitarea Guvernului de a emite ordonante

PSD: De legea pensiilor depinde si abilitarea Guvernului de a emite ordonante

Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat, astazi, la finalul sedintei Biroului Politic National, ca social-democratii nu vor vota proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare daca acesta va fi introdus pe ordinea de zi a Parlamentului inainte ca Executivul sa isi exprime pozitia fata de proiectul de lege privind majorarea pensiilor, informeaza Rompres.

"Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante va trebui sa astepte pana cand vom vedea clar in Parlament care este pozitia partidelor de la putere in ceea ce priveste sanatatea, agricultura si problema pensiilor", a afirmat Diaconescu.

El a precizat ca PSD nu a initiat negocieri cu PNL pe aceasta tema.

Diaconescu a mai afirmat ca, daca proiectul PSD de majorare a pensiilor nu va fi adoptat de Parlament in sesiunea extraordinara pe care social-democratii intentioneaza sa o solicite si daca Guvernul nu va gasi fondurile necesare, abia atunci partidul are in vedere introducerea unei motiuni de cenzura.

Cristian Diaconescu a mai spus ca PSD mai asteapta un raspuns de la Guvern in legatura cu majorarea pensiilor pana miercuri.

Deoarece sesiunea ordinara a Parlamentului se incheie saptamana aceasta si o motiune de cenzura nu poate fi depusa in sesiune extraordinara, Diaconescu a admis ca motiunea de cenzura ar putea fi introdusa in aceste conditii "la toamna".

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Gazzaniga, erou la Girona! Trei penalty-uri apฤƒrate รฎn victoria cu Bilbao

Portarul Paulo Gazzaniga a fost eroul echipei Girona รฎn meciul cu Bilbao din etapa a noua din La Liga, reuศ™ind sฤƒ apere trei penalty-uri...

3 รฎntrebฤƒri pe care sฤƒ i le adresezi medicului stomatolog cu ocazia unui consult de rutinฤƒ

Pentru a oferi o experienศ›ฤƒ cรขt mai plฤƒcutฤƒ, noi ศ™i partenerii noศ™tri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca ศ™i / sau a...

Pilonul 2 de pensii, active record de 30 de miliarde de euro

Banii din Pilonul 2 sunt al doilea cel mai valoros activ financiar al populaลฃiei, dupฤƒ depozitele bancare Un comunicat al Asociaลฃiei Pensiilor Private (APAPR) anunศ›ฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ