20 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSportLiderii PSD discuta textul motiunii de cenzura si pregatesc sedinta Consiliului National

Liderii PSD discuta textul motiunii de cenzura si pregatesc sedinta Consiliului National

Liderii PSD s-au intrunit, astazi, in cadrul Biroului Permanent National, pentru a discuta textul unei motiuni de cenzura pe tema pensiilor, motiune care ar putea fi depusa de social-democrati in eventualitatea in care Executivul nu accepta propunerea de majorare a pensiilor, informeaza Mediafax.

Conducerea PSD va discuta, de asemenea, astazi, si despre negocierile dintre sefii statelor membre ale Uniunii Europene pe marginea Tratatului constitutional, dar si despre pregatirea Consiliului National al partidului, care ar putea avea loc joi.

Potrivit unei declaratii facute ieri de deputatul social-democrat Ioan Cindrea, motiunea de cenzura ar putea fi depusa in aceasta saptamana, daca Guvernul nu aproba propunerile PSD privind majorarea punctului de pensie. Cindrea declara, intr-o conferinta de presa, ca PSD asteapta pana miercuri un punct de vedere oficial al Guvernului pe marginea proiectului de lege privind majorarea punctului de pensie, urmand ca joi sa introduca o motiune de cenzura daca raspunsul Executivului va fi considerat nesatisfacator. Deputatul social-democrat mai mentiona ca textul motiunii este deja redactat, el urmand sa fie discutat de liderii partidului, in sedinta de astazi.

Proiectul initiat de PSD, privind majorarea punctului de pensie, a fost dezbatut saptamana trecuta de plenul Camerei Deputatilor, el nefiind adoptat insa, intrucat presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, a decis retrimiterea acestuia la Comisia de munca, pentru rediscutarea unui articol.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, declara, miercuri, dupa consultarile cu prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu, ca in functie de pozitia adoptata de Guvern fata de proiectul de lege al social-democratilor, parlamentarii partidului vor vota "pentru" sau "impotriva" la legea privind abilitatea Executivului de a emite ordonante de urgenta in vacanta parlamentara.

Pe de alta parte, unii dintre liderii social-democrati au declarat ca, daca proiectul legislativ privind majorarea punctului de pensie nu va fi adoptat in aceasta saptamana, atunci PSD va insista pentru convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare a Camerei Deputatilor.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Avertisment pentru cei cu centrale de apartament. Încălzirea centralizată revine la putere

În Europa se urmărește eliminarea centralelor individuale, din cauza consumului și a poluării Directorul general al Electrocentrale București, Claudiu Crețu, a declarat că încălzirea centralizată...

Accident cu trei persoane încarcerate pe un drum din Bihor

Un accident grav s-a produs între un microbuz și un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani pe un drum din județul...

Victorie la limită pentru FCSB cu Gloria Buzău! Gigi Becali: „M-a enervat chestiunea asta!”

FCSB a obținut o victorie cu emoții pe teren propriu împotriva Gloriei Buzău, scor 3-2, în etapa a 12-a din Superligă, într-un meci marcat...
Ultima oră
Pe aceeași temă