20 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialA inceput examenul de Bacalaureat!

A inceput examenul de Bacalaureat!

Aproximativ 193.000 de absolventi ai clasei a XII-a se prezinta, astazi, la prima proba orala, la Limba si literatura romana, a examenului de Bacalaureat. Ei vor fi examinati de catre doi profesori de specialitate, in prezenta a cel putin trei candidati, informeaza Hotnews.

In acest an variantele de subiecte, in numar de 100, pentru fiecare materie au fost publicate pe adresa www.subiecte2007.edu.ro.

Subiectele pentru probele orale trebuie tratate in 10-15 minute. Candidatii vor extrage un singur bilet, dar au dreptul la un al doilea, caz in care nota va fi scazuta cu un punct.

Probele orale sunt eliminatorii. Candidatul care a obtinut o nota sub 5 la o proba orala este declarat si nu mai participa la probele urmatoare. La probele orale nu se admit contestatii.

Probele orale continua in zilele de 26 si 27 iunie cu limba materna, respectiv 27 iunie si 28 iunie-limba moderna.

Prima proba scrisa la limba romana va avea loc vineri, 29 iunie. Proba obligatorie a profilului va fi sustinuta pe 3 iulie, iar proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii pe 4 iulie. Rezultatele finale vor fi afisate pe 10 iulie.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

PAOK Salonic revine pe primul loc în Grecia după victoria contra nou-promovatei Levadiakos!

Campioana Greciei, PAOK Salonic, a pus capăt unei serii de trei meciuri fără victorie, reușind să câștige cu scorul de 2-0 împotriva echipei Levadiakos,...

Tottenham pierde dramatic după ce a condus cu 2-0 împotriva lui Brighton!

Ange Postecoglou, tehnicianul lui Tottenham, a avut o reacție dură după una dintre cele mai dificile înfrângeri din cariera sa, suferită pe terenul lui...

Ediție Tezaur cu dobânzi neimpozabile de până la 7%

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Titlurile pot fi achiziţionate de la Trezoreria Statului, între...
Ultima oră
Pe aceeași temă