13.4 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialState de plata pe baza de abonament

State de plata pe baza de abonament

Un grup de tineri softisti clujeni a lansat in acest an un sistem inovator de gestionare a statelor de plata pentru companii. Ideea de business a acestora se bazeaza pe nevoia firmelor de a-si reduce costurile colaterale, de tipul intocmirii statelor de plata, a calculului orelor suplimentare, a concediilor, precum si a impozitelor si taxelor aferente acestora. "In general aceasta este o munca difici-la, care mananca mult timp si, in majoritatea companiilor, necesita angajarea unui om exclusiv pe aceasta problema", a declarat Cosmin Moldovan, directorul companiei Re-lion, primul furnizor de servicii de salarizare din Transilvania. Ideea clujenilor e simpla: o solutie software care permite externalizarea acestor servicii la costuri foarte mici prin inlocuirea factorului uman cu tehnica de calcul avansata. Clientii platesc un abonament in functie de numarul de angajati procesati si furnizeaza periodic datele necesare realizarii statelor de plata. "Ei au acces direct si continuu la baza lor de date, doar ca munca o facem noi", a explicat Moldovan. Tot in seama furnizorului de servicii revine si asumarea aplicarii modificarilor legislative, precum si a responsabilitatii civile.
Clientii au acces pe un portal prin care verifica numai rapoarte specifice, fara sa opereze nimic, pentru ca toate aceste detalii sunt gata definite.
"Noi estimam cresterea semnificativa in urmatoarea perioada a costurilor unei companii, atat timp cat este obligata sa mentina angajati specializati in domeniul salarizarii, si credem ca tot mai multi vor prefera o externalizare a serviciilor, care verifica si livreaza in timp real toate datele primare introduse si care nu necesita angajati specializati", a mai spus directorul societatii clujene.

PROFIT
Secretul afacerii

Pe piata mai exista si alti furnizori de programe de salarizare, insa acestia merg pe ideea vanzarii programului de procesare a statelor de plata catre firma utilizatoare. In cazul Re-lion nu exista costuri de intretinere software si hardware si nici costuri de achizitie.
In acest moment, capacitatea de procesare a firmei este de 100.000 de salariati. In conditiile in care costurile lunare pentru acestia sunt de 1-2 euro/luna pentru un angajat, afacerea are un potential de 100.000 – 200.000 de euro/luna. Firma Re-lion are in acest moment circa 30 de angajati, cu pregatire in domeniul IT, iar investitiile realizate in echipamente si softuri se cifreaza la circa 500.000 de euro. Serverele sunt asigurate intr-un dataroom, cu backup-uri zilnice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă