13.5 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialCasatorie la Penitenciarul din Aiud

Casatorie la Penitenciarul din Aiud

Un detinut inchis la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Aiud s-a casatorit, ieri, cu prietena lui din copilarie. Ceremonia a fost oficiata de un reprezentant al Primariei Aiud si a avut loc in incinta Penitenciarului.
"Suntem impreuna de 6 ani si asa ne-am socotit noi sa fie acum pentru ca oricum trebuia sa fie. Cand eram afara am tot zis ca ne cununam, da’ nu am apucat. Nu mi se pare foarte bine ca s-a intamplat aici, dar asta este. As fi preferat sa fie afara, cu muzica, sa petrecem. Dupa ce ies vom face si cununia religioasa si vom merge si in luna de miere", spune, trist, mirele Ioan Cutitar. El are 27 de ani si este din localitatea sibiana Cristian. Tanarul a fost condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare pentru furt. Mai are de stat in inchisoare 1 an si 10 luni. Spera sa scape ceva mai repede, mai ales ca lucreaza si la fiecare luna de lucru i se scade din pedeapsa 5 zile. Pe prietena lui, Mihaela, in varsta de 24 de ani, a cerut-o in casatorie. Mihaela a acceptat pe loc, astfel incat, incepand de ieri sunt oficial casatoriti. "Am acceptat sa ne casatorim pentru ca ne iubim. Il astept sa scape de aici si sa se intoarca acasa", spune zambind Mihaela. Mireasa lucreaza in Sibiu la o fabrica de confectii.
La ceremonie au fost prezenti doar nasii si unul dintre parinti. Potrivit regulamentului ar fi avut dreptul la o asistenta ceva mai nu-meroasa, insa Ioan Cutitar pune aceasta restrictie pe seama evadarii recente a unui detinut de la un punct de lucru.
Purtatorul de cuvant al Penitenciarului, Nicoleta Mataranga,a spus ca dupa ceremonie mirii au posibilitatea sa petreaca o jumatate de ora impreuna. Nu este o intalnire "intima" pentru ca nu a fost amenajat inca un asemenea spatiu in incinta institutiei de detentie. Aceasta casatorie este a treia care a avut loc la Penitenciarul din Aiud, de la inceputul anului 2007.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă