13.5 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialVijelia a lasat in bezna sute de sate ardelene

Vijelia a lasat in bezna sute de sate ardelene

Peste 500 de localitati din Transilvania au ramas fara curent in urma vijeliei care a afectat aceasta regiune in noaptea de joi spre vineri.
Acoperisul unui bloc din Deva a fost smuls de furtuna, iar o parte din acesta s-a prabusit peste masinile aflate intr-o parcare din vecinatate. Nu s-au inregistrat victime, iar masinile au doar cateva zgarieturi.
Cinci copaci s-au prãbusit pe carosabil si au blocat temporar circulatia pe Drumul National 7, intre localitãtile Ilia si Deva, iar un alt copac a cãzut din cauza vantului puternic, la 10 kilometri de Hateg, pe drumul care face legãtura cu orasul Caransebes, soseaua fiind degajatã dupã interventia formatiunii de pompieri voluntari din Hateg.
Furtuna din cursul noptii a mai rupt crengile catorva copaci din Deva. In orasul Petrila, un arbore s-a prabusit peste sediul Politiei si zeci de acoperisuri au fost smulse de vantul puternic. Reprezentantii Enel Electrica Deva spun ca aproape 100 de localitati au fost afectate de vijelie.
Furtuna din judetul Arad a lasat fara energie electrica peste 200 de localitati. Ieri dimineata, 70 de sate si comune nu fusesera reconectate inca la retea.
"Au fost afectate 21 de linii de inalta tensiune, iar cele mai mari probleme au fost in comunele si satele de pe Valea Muresului, dar si in zonele Sebis, Gurahont si Pecica", a declarat Florentina Bujor, tehnician in cadrul SC Electrica SA Arad.
Un nuc s-a rupt si s-a prabusit perpendicular pe DN1, pe raza judetului Bihor, in noaptea de joi spre vineri, in timpul furtunii. O soferita nu a reusit sa franeze la timp si ca sa evite copacul a tras de volan ajungand intr-un alt nuc. Ea a scapat cu rani usoare.
Zece localitati din Alba au ramas fara energie electrica in urma furtunilor produse in noaptea de joi spre vineri. De asemenea, au fost afectate mai multe acoperisuri, iar cateva drumuri au fost blocate de copacii doborati de vant. In municipiul Alba Iulia a fost avariat acoperisul unei benzinarii, in timp ce in Blaj a fost distrus partial acoperisul unei societati comerciale pe o suprafata de 400 metri patrati.

BANAT
Peste 150 de localitati din Timis si Caras-Severin au ramas fara curent din cauza furtunii. Detasamentele de pompieri au intervenit dupa ora 1 noaptea pentru degajarea unor portiuni de sosele de pe raza localitatilor Mosnita Noua, Cheveresul Mare, Manastiur si Chisoda, blocate de copacii doborati de vant. Iluminatul stradal din cateva cartiere din Timisoara s-a intrerupt, iar pe o strada din oras au picat patru stalpi de electricitate. Nu s-au semnalat victime. Timisenii au sunat degeaba la numerele de serviciu ale Enel Electrica pentru ca nu raspundea nimeni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă