22.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecial"Tudor Chiuariu este slab si ineficient"

„Tudor Chiuariu este slab si ineficient”

Ministrul justitiei, Tudor Chiuariu – prezent astazi, la Sinaia, la cel de-al VII-lea Congres al Notarilor Publici din Romania – a spus ca Raportul Comisiei Europene va semnala pozitiv indeplinirea proiectului referitor la adoptarea legii privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI), transmite Rompres. Chiuariu estimeaza ca, pana la sfarsitul mandatului ministerial, isi va indeplini toate obiectivele propuse.

Chiuariu a declarat ca obiectivul pe care se axeaza in prezent este sa creeze eficienta in institutiile publice romanesti. Ministrul a afirmat ca a infiintat Comisia pentru elaborarea noului Cod de procedura penala si ca se continua munca pentru elaborarea noului Cod de procedura civila.

Pe de alta parte, observatori de la Bruxelles sustin ca ministrul Justitiei din Romania, Tudor Chiuariu, succesorul Monicai Macovei, este "slab si ineficient", scrie agentia Reuters, citata de Hotnews.

De asemenea, atributiile limitate pe care le are ANI ii nemultumeste pe oficialii europeni. Bucurestiul nu a infiintat inca o agentie eficienta de monitorizare a averii politicienilor, extrem de importanta in combaterea abuzurilor. Parlamentul a limitat, intr-o prima faza, prerogativele agentiei si urmeaza sa prezinte o versiune imbunatatita a legii de infiintare a acesteia, mai aminteste Reuters.

O alta problema care ingrijoreaza observatorii europeni este blocarea dosarului impotriva fostului premier Adrian Nastase. "Este nevoie de cateva condamnari ale unor nume sonore", a declarat un diplomat citat de Reuters.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

PSD condamnă decizia CCR de respingere a candidaturii Dianei Șoșoacă

“Dreptul oricărui cetățean de a alege și de a fi ales. CCR Trebuie să explice rapid decizia de invalidare a candidaturii Dianei Șoșoacă” București, 5...

Mașină lovită de tren în Argeș. Șoferul a scăpat cu viață

Un bărbat de 51 de ani a fost implicat într-un accident grav într-o comună din județul Argeș, după ce mașina sa a fost lovită...

Plaja din Constanța, în top 15 cele mai relaxante plaje din Europa

Clasamentul a fost realizat, în urma recenziilor de călătorie ale turiștilor Studiul realizat de SpaSeekers.com a numărat de câte ori cuvântul „relaxare” a fost menționat...
Ultima oră
Pe aceeași temă