22.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecial20.000 de pasageri blocati timp de patru ore in trenuri aglomerate, in...

20.000 de pasageri blocati timp de patru ore in trenuri aglomerate, in Japonia

Circa 20.000 de pasageri au ramas blocati, in aceasta dimineata, timp de peste patru ore, la bordul a sase trenuri superaglomerate care fac legatura cu suburbiile capitalei japoneze si care au fost imobilizate in urma unei pene de curent, a anuntat compania feroviara JR East, citata de AFP, preluata de Mediafax.

Cel putin 45 de pasageri au acuzat diferite simptome din cauza aglomeratiei si caldurii dupa ce aparatele de aer conditionat au incetat sa mai functioneze. Un numar de 27 de persoane au fost spitalizate, dintre care una se afla in stare "destul de grava", a declarat un purtator de cuvant al serviciilor de pompieri.

Cele sase trenuri s-au oprit la o ora de varf in prefectura Saitama, una din suburbiile capitalei nipone situata la nord de Tokyo.

Televiziunile japoneze au prezentat imagini cu sute de persoane coborand din trenuri si mergand pe calea ferata prin ploaie. Incidentul a fost cauzat de ruperea unui cablu de alimentare, potrivit Companiei JR East care a demarat o ancheta.

Trenurile care fac legatura cu suburbiile si garniturile de metru japoneze sunt renumite pentru aglomeratiile din timpul diminetii, excesul de pasageri putand depasi cu 200% capacitatea normala de transport pe unele tronsoane, potrivit Ministerului japonez al Transporturilor.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Klaus Iohannis la Sommet-ul Francofoniei: Acordăm o atenție deosebită oportunităților economice din spațiul francofon

Una dintre prioritățile majore ale Francofoniei o reprezintă educația și formarea tinerilor, a declarat președintele Iohannis la Paris Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă,...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Cine sunt judecătorii care au votat împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a României (CCR) a acceptat o contestație împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, hotărârea fiind definitivă și eliminând-o astfel din cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă