21.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialPutin l-a ironizat pe Ianukovici ca Ucraina nu are opozitie

Putin l-a ironizat pe Ianukovici ca Ucraina nu are opozitie

Presedintele rus Vladimir Putin l-a primit, ieri, la resedinta sa Novo-Ogarevo de langa Moscova, pe premierul ucrainean Viktor Ianukovici, exprimandu-si cu aceasta ocazie regretul fata de criza politica de la Kiev, dar si ironizand absenta unei opozitii in aceasta tara.

"Observam cu regret ceea ce se petrece in Ucraina, confruntata cu probleme politice. Speram ca totul sa fie reglementat in cadrul legii si Constitutiei, pentru binele poporului ucrainean", a afirmat Vladimir Putin, la intalnirea cu premierul ucrainean Iuscenko, potrivit agentiilor de presa ruse, consultate de Rompres.

"Raman inca probleme de rezolvat pentru opozitie, intre care cea a unor alegeri legitime. Daca acestea vor avea loc, ele trebuie sa fie transparente si oneste", a subliniat la randul sau premierul ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici.

"Dar cine este in opozitie? Nu inteleg. Dumneavoastra nu aveti opozitie, toata lumea este la putere in Ucraina", a ironizat Vladimir Putin, facand aluzie la conflictul dintre premierul Ianukovici si presedintele pro-occidental Viktor Iuscenko.

Ucraina traverseaza de la inceputul lunii aprilie a.c. o grava criza politica, dupa ce presedintele tarii a decis printr-un decret dizolvarea parlamentului (Rada Suprema)si convocarea de alegeri legislative anticipate.

Premierul ucrainean s-a declarat insa optimist in privinta viitorului relatiilor dintre cele doua tari, tensionate in ultimele luni.

"Privim viitorul cu optimism. Crizele vin si pleaca, dar Rusia si Ucraina vor ramane parteneri siguri unul pentru altul", a subliniat Viktor Ianukovici.

 

Premierul ucrainean a avut consultari, in aceasta dimineata, cu omologul sau rus, Mihail Fradkov, la sfarsitul intalnirii cei doi anuntand ca presedintii Rusiei si Ucrainei, Vladimir Putin si Viktor Iuscenko, se vor intalni in luna august, la Moscova, cu ocazia reuniunii Comisiei interstatale ruso-ucrainene.

''Noi pregatim etapa Comisiei interstatale Ucraina-Rusia care va avea loc in august in Rusia sub conducerea presedintilor Vladimir Putin si Viktor Iuscenko'', a declarat premierul Ianukovici, citat de ITAR-TASS.

Relatiile dintre Moscova si Kiev s-au racit dupa 'revolutia portocalie' din Ucraina, de la sfarsitul anului 2005, care l-a adus la presedintia tarii pe pro-occidentalul Viktor Iuscenko.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

Șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore pentru a achita taxa, fără a mai fi penalizați automat Sistemul va fi similar cu cel care...

Reacția Dianei Șoșoacă după respingerea candidaturii la alegerile prezidențiale

Diana Șoșoacă a reacționat după ce Curtea Constituțională a României i-a respins candidatura la alegerile prezidențiale. Aceasta își cheamă susținătorii la un miting: „Absolut...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă