13.4 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialAbonamentele 3G se ieftinesc

Abonamentele 3G se ieftinesc

Incepand de saptamana viitoare, si clientii Orange Romania se pot bucura de accesul la serviciile de date mobile 3G±, care ofera viteze de transfer de pana la 3,6 Mbps. Deocamdata, numai cei din 10 mari orase, dar pana la sfarsitul anului acoperirea se va extinde asupra a 41 de localitati.

Vodafone a facut acest pas la inceputul acestei luni si le-a oferit abonatilor sai posibilitatea de a beneficia de aceste viteze tentante in regim de extraoptiune, pentru 5 dolari in plus fata de abonamentul ales. Orange merge mai departe si ofera atat abonatilor, cat si utilizatorilor cartelelor preplatite avantajul vitezei superioare 3G±, la aceleasi tarife care au fost percepute pana acum pentru serviciile 3G standard. In plus, pe acestea din urma le ieftineste.  "Cei care aleg sa utilizeze doar serviciile 3G beneficiaza de noi abonamente la tarife mai mici, a anuntat Richard Moat, CEO Orange Romania. Obiectivul nostru este sa fim liderul pietei de date mobile din Romania si, in acest scop, vom extinde pana la sfarsitul anului aceasta retea de banda larga asupra a 41 de localitati. In plus, aceste servicii performante sunt disponibile abonatilor nostri si in roaming, initial in 15 tari europene, iar din a doua jumatate a anului viteza va creste pana la 7,2 Mbps."
Acest lucru s-ar putea transforma, intr-adevar, intr-un atu puternic, avand in vedere faptul ca, in urma unui sondaj realizat de compania de cercetare de piata MHO Marketing Highest Option printre abonatii la serviciile de internet din Romania, viteza de transfer a datelor reprezinta, in prezent, principalul motiv pentru care acestia ar migra de la un un furnizor de servicii de acces la internet la altul. Urmeaza, in ordine, ofertele "la pachet" (servicii combinate internet&telefonie) si pretul acestor servicii. Este adevarat, acest lucru este valabil mai mult pentru abonatii casnici ai serviciilor broadband fixe, dar tendinta nu poate fi ignorata de operatorii mobili.
Orange a incercat sa raspunda si ultimului criteriu – pretul convenabil – prin crearea mai multor tipuri de abonamente pentru 3G±, care sa fie accesibile atat companiilor, cat si utilizatorilor individuali. O noutate in materie, in acest sens, este introducerea abonamentului Internet Day Unlimited, care asigura acces nelimitat la internet (atat in 3G, cat si in 3G±) timp de 3 zile pe luna, pentru 5 euro/luna (fara TVA). Fiecare zi suplimentara este tarifata aditional cu 2 euro, insa zilele cu o singura sesiune de conectare mai mica de 100 kB nu vor fi luate in considerare. Tot pentru persoane fizice care au nevoie de acces la internet seara si in week-end, a fost creat abonamentul Night&Weekeend, care costa 10 euro pentru viteza 3G± si 8 euro pentru 3G.
In fine, cu Internet Unlimited Office, clientii au oricand acces nelimitat la tarif de 20 de euro/luna, la care se adauga si oferirea gratuita a echipamentelor de conectare compatibile, daca este incheiat un contract pe 24 de luni.

AVANTAJE
» Modemuri si carduri de date schimbate gratuit
Celor care au deja modemuri sau carduri de date pentru 3G si doresc sa treaca la 3G±, Orange le va schimba gratuit cardurile de date si modemurile USB 3G/EDGE/GPRS daca au abonamente de date mobile din cele 10 orase care intra in aria de acoperire. Important de mentionat este si faptul ca noile echipamente vor fi compatibile cu viitoarele viteze de 7,2 Mbps.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă