20.2 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialVodafone ofera telefonie fixa abonatilor casnici

Vodafone ofera telefonie fixa abonatilor casnici

Este cat se poate de clar: cine a spus ca telefonia fixa nu mai are nici un viitor a gresit. Cel putin in Romania, acest segment nu are de gand sa se predea, ci, dimpotriva, concurenta in domeniu se ascute. Dupa avalansa ofertelor cu minute nelimitate si gratuite cu care operatorii de telefonie fixa au bombardat piata in ultimele zile, avem parte de surpriza saptamanii: Vodafone Romania s-a inscris si ea in cursa pentru atragerea si adaugarea in portofoliu sau a cat mai multi consumatori obisnuiti care "se incapataneaza sa vorbeasca inca la fix".
"Este foarte clar ca segmentul de telefonie mobila este cel mai atractiv pentru romani, in acest moment existand 18 milioane de utilizatori mobili si 5 milioane de ficsi, a aratat Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania. Acestia din urma reprezinta insa o piata foarte importanta, pe care nu o puteam ignora. Iar in acest fel ne miscam din spatiul pur mobil spre servicii complete."
Asa se face ca de acum cel mai ieftin abonament de telefonie fixa poate fi contractat, de catre orice persoana interesata, de la un operator de telefonie mobila. Acesta costa 4,76 dolari cu TVA (circa 12 RON) si, foarte important, este disponibil la nivel national. Mai mult, pentru ca are la baza infrastructura GSM, poate fi utilizat in zone in care oamenii nu au avut pana acum acces decat la un post public de telefon sau la cate un telecentru.
Cei care sunt deja abonati la serviciile de telefonie mobila ale operatorului au si alte avantaje, cum ar fi mult dorita factura unica.

Nu este vorba despre o noutate absoluta, Zapp fiind pionierul combinatiei fix-mobil. Insa reprezentantii Vodafone spun ca au cateva elemente prin care se diferentiaza net de toti ceilalti competitori ai sai: tarife foarte avantajoase – preferentiale catre reteaua mobila, posibilitatea de a primi si trimite SMS-uri de pe telefonul fix, precum si accesul gratuit la serviciul cost control – ultimele doua fiind specifice doar retelelor mobile. De asemenea, sunt posibile restrictionarea afisarii identitatii, apelul in asteptare, restrictionarea apelurilor, conferinta.
Numerele fixe Vodafone au prefixul "0372", urmat de alte 6 cifre, si sunt accesibile din principalele retele nationale, fixe si mobile.

Sunt patru tipuri de abonamente, cu preturi cuprinse intre 4 si 10 dolari, pentru care pot fi incheiate contracte pe un an sau doi, telefonul compatibil – un Sagem MyH10, care insumeaza calitatile unui telefon fix cu cele ale unui telefon mobil. Poate fi folosit pe o raza de pana in 1.000 de metri si este oferit gratuit (mai putin la abonamentul de 4 dolari incheiat pe o perioada de un an, caz in ca-re pretul telefonului va fi de 6 dolari). In afara zonei stabilite pentru functionarea serviciului, utilizatorul va putea sa apeleze doar numarul de urgenta 112, departamentul derelatii cu clientii al Vodafone sau alte servicii ale operatorului.

Abonamentul de patru dolari permite efectuarea de apeluri catre retele de telefonie fixa la un tarif unic de 0,05 dolari pe minut, pret valabil si catre alti utilizatori Vodafone Acasa. Apelurile catre reteaua mobila a Vodafone vor fi taxate cu 0,12 dolari pe minut, iar cele catre alte retele mobile, cu 0,19 dolari pe minut. Preturile nu includ TVA.
Serviciul este disponibil prin inca trei abonamente, de sapte sau zece dolari, cu minute incluse atat pentru reteaua fixa Vodafone, cat si pentru celelalte retele nationale fixe.
La 16 mai, compania a lansat un serviciu de telefonie fixa prin care clientii persoane juridice pot efectua apeluri la un tarif de 0,03 dolari pe minut, fara TVA, catre reteaua fixa a Vodafone si alte retele nationale fixe, incluzand Romtelecom, RCS&RDS si UPC Romania.

Cele mai citite

PNL și Ministerul Justiției lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”

PNL descrie siguranța românilor ca fiind „o prioritate” pentru partid și lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”. Ghidul elaborat de...

Trei candidaturi la prezidențiale au fost contestate la CCR. Sâmbătă se analizează sesizările

Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai înaltă funcție în stat. În cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidați până acum Sâmbătă...

Israelul va da un „răspuns pe măsură” Iranului după atacul cu rachete

Israelul "pregăteşte un răspuns" după atacul cu rachete lansat marţi asupra teritoriului său de Iran, a anunţat sâmbătă un responsabil militar israelian, în timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă