17.4 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialEroare la teste

Eroare la teste

Ieri, la proba scrisa la limba si literatura materna s-a produs prima eroare. In loc de multiplicarea variantei de subiecte nr. 16, presedintele comisiei de examen de la centrul de testare de la scoala cu clasele I–VIII din Marghita, judetul Bihor, a   transmis o alta.

Greseala a fost remarcata mai tarziu, astfel ca elevii de la centrul de testare respectiv au rezolvat pana la final varianta de subiecte cu numarul 61, in locul celei extrase ieri dimineata, anume cea cu numarul 16. In aceste conditii, Comisia Nationala de Organizare a Testelor Nationale avea de ales intre doua variante. In prima situatie,  elevii de la centrul respectiv ar fi trebuit sa repete proba si sa li se ofere spre rezolvare o alta varianta de subiecte, anume cea de rezerva. O a doua varianta ar fi fost ca elevilor sa li se ia in considerare lucrarile pe baza variantei de subiecte transmise gresit, cea cu numarul 16. In final, dupa analizarea situatiei create, s-a decis pentru a doua varianta. De asemenea, Comisia Judeteana a Inspectoratului scolar Bihor va deschide o ancheta pentru a stabili cauzele si responsabilii producerii acestui eveniment, urmand totodata sa stabileasca si sanctiunile care se impun.
Proba de limba si literatura materna a fost sustinuta in 17 judete si municipiul Bucuresti si s-au inscris 12.294 de candidati. Dintre acestia, 11.120 s-au inscris la limba maghiara, 1.023 la germana, 99 la slovaca, 26 la sarba si 26 la ucraineana. Varianta de subiecte de rezerva a fost solicitata doar de un singur judet, anume Timisul. Testele nationale vor continua astazi cu matematica, cea mai grea proba scrisa, iar rezultatele se vor afisa duminica, 24 iunie.

»  Lucrarile la limba materna ale elevilor inscrisi la centrul din Marghita vor fi  evaluate pe baza variantei de subiect primite spre rezolvare (61), intrucat gradul de dificultate este comparabil cu cel al variantei cu numarul 16."

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă