18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPeste 85% din drumuri sunt desfundate

Peste 85% din drumuri sunt desfundate

Una din cele mai grave probleme cu care s-au confruntat cetatenii din localitatile Mircea Voda si Satu Nou a fost alimentarea cu apa potabila. Beneficiind de un program Solel Boneh, primaria locala a reusit sa scape de aceasta "povara", astfel ca cele doua sisteme, formate din noi puturi, statii de clorinare si retea, au fost construite si in prezent ele se afla in probe. Peste putin timp se va face receptia si aproximativ 1000 de gospodarii vor beneficia de apa la robinet. Este o realizare mare pentru locuitorii comunei dar, of-ul lor cel mai mare il reprezinta drumurile. Peste 85% din strazile interioare din satele Mircea Voda, Satu Nou, Tibrinu si Gherghina sunt pline de gropi, circulatia efectuandu-se anevoie.
La o recenta sedinta a consiliului local, unde au avut loc dezbateri aprinse, s-a pus aceasta problema. S-au analizat prioritatile si resursele financiare locale si s-a hotarat ca din bugetul local, destul de sarac, sa fie repartizati banii necesari pentru pietruirea a 3 kilometri, renuntandu-se astfel la alte lucrari.
» Studii de fezabilitate

Alti 27 de kilometri vor ramane insa tot in vechea stare, noile lampi publice, care se vor monta in curand aici, urmand sa lumineze "craterele" din carosabil. Pentru acestea insa, dupa cum ne incredinteaza primarul,
s-au facut studii de fezabilitate, s-au estimat costurile si se va incerca accesarea unor fonduri europene. Numai ca sperantele nu sunt prea mari deoarece lipsesc banii pentru proiecte, bani pe care administratia locala ii asteapta de la Guvern.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă