22.1 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSportSedinta PSD pe fondul disputei intre filialele Bucuresti si Cluj

Sedinta PSD pe fondul disputei intre filialele Bucuresti si Cluj

Biroul Permanent National al PSD se intruneste, astazi, in sedinta saptamanala, pe fondul disputei intre filialele Cluj si Bucuresti, dupa ce liderul organizatiei din Capitala, Marian Vanghelie, a fost mandatat sa propuna excluderea din partid a vicepresedintilor Victor Ponta si Vasile Dancu, informeaza Rompres.

Biroul Politic Executiv al PSD Bucuresti a anuntat, miercuri, printr-un comunicat, ca a analizat declaratiile facute in ultima perioada de vicepresedintii Vasile Dancu si Victor Ponta si a decis sa solicite conducerii partidului excluderea din PSD a celor doi. "Biroul Politic Executiv al PSD Bucuresti, intrunit in sedinta marti, 12 iunie a.c. a luat in discutie, printre altele, declaratiile facute in ultima vreme de catre doi vicepresedinti ai PSD, Vasile Dancu, respectiv Victor Ponta. Concluzia care s-a adoptat prin votul unanim al membrilor a fost aceea de a solicita conducerii centrale a PSD discutarea de urgenta a cazului celor doi si adoptarea deciziei de excludere din partid", se arata intr-un comunicat remis, miercuri.

Purtatorul de cuvant al PSD Bucuresti, Ana Birchall, a precizat, joi, intr-o conferinta de presa, ca in cadrul sedintei de martea trecuta a Comitetului Executiv al PSD Bucuresti, presedintele acestei filiale, Marian Vanghelie, a fost mandatat sa propuna Biroului Permanent National (BPN) si Comitetului Executiv National (CExN) sanctionarea cu excluderea din PSD a vicepresedintilor Victor Ponta si Vasile Dancu, ca urmare a declaratiilor acestora, considerate in dezacord cu politica partidului. Ana Birchall a precizat, totodata, ca decizia de mandatare a lui Marian Vanghelie a fost luata in unanimitate. Cu toate acestea, deputatul PSD Ecaterina Andronescu, membru al conducerii PSD Bucuresti, a infirmat declaratiile publice potrivit carora a votat pentru excluderea din PSD a vicepresedintilor Vasile Dancu si Victor Ponta.

Vicepresedintele PSD Victor Ponta a declarat ca asteapta de la Organizatia PSD Bucuresti sa se bata cu PD si PNL, si nu sa se bata doar in interiorul partidului.

Vicepresedintele PSD Vasile Dancu a declarat, joi, ca propunerea de excludere a sa din partid formulata de PSD Bucuresti este nestatutara intrucat un membru al partidului poate fi exclus numai de organizatia din care face parte, in cazul sau PSD Cluj.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, vineri, ca ii va "linisti" pe liderul PSD Bucuresti Marian Vanghelie si pe vicepresedintii Victor Ponta si Vasile Dancu uzand de "intelepciunea rabinului si fermitatea liderului".

Comitetul Executiv al PSD Cluj a luat in discutie, ieri, posibilitatea demisiei in bloc a acestui for in semn de protest fata de atacurile conducerii PSD Bucuresti la adresa vicepresedintelui Vasile Dancu si fata de lipsa de atitudine a presedintelui partidului, Mircea Geoana, in acest conflict.

Surse din cadrul filialei clujene a PSD au declarat, ieri, agentiei Mediafax, ca propunerea a apartinut mai multor membri al organizatiei judetene ca o reactie la propunerea PSD Bucuresti de excludere a lui Vasile Dancu si Victor Ponta din partid. Sursele citate sustin ca i s-a reprosat presedintelui Mircea Geoana, cel care coordoneaza activitatea PSD Bucuresti, faptul ca a dat dovada de o lipsa de reactie in acest conflict.

In urma interventiei presedintelui PSD Cluj, Ioan Rus, decizia de demisie in bloc nu a mai fost supusa la vot, liderii filialei asteptand evolutia ulterioara a evenimentelor interne.

Vasile Dancu a declarat ca decizia de demisie in bloc a Comitetului Executiv al PSD Cluj a fost doar amanata, nu anulata, o hotarare finala urmand sa fie luata dupa sedinta Comitetul Executiv National al partidului programata la sfarsitul lunii iunie.

In acelasi timp, aproximativ 4500 de membri ai TSD au semnat, on-line, pe site-ul organizatiei, o petitie prin care isi exprima dezacordul fata de conduita presedintelui PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, de a solicita excluderea unor colegi de partid si de a aduce jigniri acestora.

Liderul TSD, Nicolae Banicioiu, a declarat ca, luni, in cadrul Biroului Permanent National (BPN) al partidului, va solicita conducerii PSD, din partea tinerilor social-democrati, sa se aplice prevederile statutului in ceea ce priveste ultimele declaratii publice ale presedintelui PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, facute la adresa colegilor de partid.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Cheloo, despre fosta iubită a lui Spike: „Te-ai mai îngrășat, îți stă bine”

Teodora Nedelcu, fosta iubită a artistului Spike, a revenit pe scena emisiunii iUmor, provocând reacții surprinzătoare din partea juraților. Cheloo, despre fosta iubită a lui...

Cheloo, despre fosta iubită a lui Spike: „Te-ai mai îngrășat, îți stă bine”

Teodora Nedelcu, fosta iubită a artistului Spike, a revenit pe scena emisiunii iUmor, provocând reacții surprinzătoare din partea juraților. Cheloo, despre fosta iubită a lui...

Gigi Becali a prins curaj după victoria FCSB-ului cu PAOK! „Pe toate planurile suntem mai puternici”

După victoria cu 1-0 în fața celor de la PAOK, Gigi Becali a dezvăluit că Mihai Stoica i-a transmis că, dacă Daniel Bîrligea ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă