16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialCioroianu: Imi dau demisia daca se dovedeste ca este adevarat ceea ce...

Cioroianu: Imi dau demisia daca se dovedeste ca este adevarat ceea ce s-a scris in presa

Ministru de Externe Adrian Cioroianu a declarat astazi, la Realitatea TV,in emisiunea 3X3 moderata de Stelian Tanase, ca daca se dovedeste ca este adevarat ceea ce s-a scris in presa in legatura cu intalnirea sa cu secretarul de stat al Statelor Unite, Condoleezza Rice, el demisioneaza.

Adrian Cioroianu a sustinut ca intalnirea cu Condoleezza Rice a durat in jur de 30 de minute. El considera ca ceea ce s-a scris in presa este o campanie de denigrare a sa si a calificat-o drept „manipulare trista”. „Sunt oameni care vor sa demonstreze ca Traian Basescu a avut dreptate”, a adaugat el.

Ministrul de Externe a sustinut ca a discutat cu Condoleezza Rice despre importanta parteriatului pentru pace si despre trupele romanesti din Afganistan. „Nu s-a discutat despre retragere. Orice retragere se discuta cu aliatii nostri. Daca Romania vrea sa se retraga din Irak, se transforma intr-un aliat cu probleme”, a precizat Cioroianu.

De asemenea, Adrian Cioroianu a mai spus ca a discutat si despre ridicarea vizelor pentru SUA. Ministul de Externe considera ca „inca exista o rata mare a refuzului de acordare a vizelor”, si asta poate crea probleme.

Adrian Cioroianu a declarat ca i-a propus in functia de ambasador la Washington pe Iulian Buga si in functia de ambasador la Londra pe Adrian Vierita.

Ziarele romanesti au criticat prestatia ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, in timpul convorbirii pe care a avut-o cu secretarul de stat al Statelor Unite, Condoleezza Rice, in fata presei americane. Presa romaneasca a sustinut ca prestatia sa a fost lamentabila, ca discutia nu ar fi durat decat cateva minute si ca indreapta politica externa a Romaniei catre Rusia.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă