14 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCazinoul din Constanta, concesionat unei firme israeliene pe 49 de ani

Cazinoul din Constanta, concesionat unei firme israeliene pe 49 de ani

Primaria Constanta a finalizat procedurile de concesionare a Cazinoului de pe faleza din oras, care urmeaza sa fie restaurat de o firma israeliana si sa fie introdus in circuitul cazinourilor internationale, a anuntat ieri, primarul Radu Mazare, intr-o conferinta de presa.

Acesta a declarat ca demersurile au fost incepute in ianuarie 2006 si ca singura firma interesata de concesionarea Cazinoului a fost „Queen” din Israel, care detine Cazinoul Palace din Bucuresti si alte cateva cazinouri de lux in intreaga lume.

„Licitatia a fost internationala, anuntul a fost publicat in presa si in Jurnalul Comunitatii Europene”, a declarat Radu Mazare, care a precizat ca in cel mult o saptamana se intentioneaza semnarea contractului.

Cazinoul de pe faleza Constanta va fi concesionat de firma israeliana pe 49 de ani. Pretul redeventei este de 140.000 de euro pe an, iar obligatia firmei este de investi 9 milioane de euro in restaurarea cladirii. Banii din revedenta vor ajunge in bugetul local. Primarul a spus ca in cel mult o jumatate de an firma trebuie sa faca proiectul de restaurare, dupa care, in functie de expertise, va demara lucrarile.

„Ar fi bine sa fie introdus in circuitul cazinourilor pentru ca e un lucru bun pentru Constanta, pentru ca vor veni oameni cu bani care sa joace la Cazino si vor face si cheltuielile aferente de sedere”, a mai spus Radu Mazare.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă