14 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialDoua sindicate, un singur cod fiscal

Doua sindicate, un singur cod fiscal

» CNSLR Fratia Mures a anuntat ca va da in judecata DGFP pentru refuzul acestora de a le inregistra bilantul
pe 2006

CNSLR Fratia Mures acuza angajatii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Mures de incompetenta. Mai mult, liderul CNSLR Fratia Mures, Calin Orlando Cocis, a declarat ieri ca va da in judecata DGFP Mures dupa ce Administratia Financiara Targu-Mures a refuzat sa inregistreze si sa opereze bilantul contabil pe anul 2006 al CNSLR Fratia Mures pe motiv ca CSDR Mures depusese inaintea "Fratiei" un bilant pe acelasi cod fiscal.
"Din cauza proastei organizari si a neglijentelor manifestate la nivelul DGFP Mures suntem pusi in situatia de blocaj al functionarii institutiei noastre", a declarat Cocis.
Potrivit acestuia, angajatii Administratiei Financiare Targu-Mures au gresit inregistrarea bilantului pe 2006 al CSDR Mures pe codul fiscal al CNSLR Mures, iar cand au fost sesizati asupra erorii au spus ca nu pot face nici o corectura decat pe cale judecatoreasca.
"In acest periplu prin blocul de sticla al Finantelor publice ne-a fost dat sa auzim explicatii de genul: primul venit, primul servit, nu a incaput denumirea in rubrica din programul informatic, nu avem obligatia sa verificam nici daca denumirea corespunde nici certificatul fiscal sau chiar ca daca s-a gresit, baza de date nu poate fi modificata", a precizat Cocis.
El mai spune ca actiunea in instanta se va indrepta impotriva angajatilor DGFP Mures deoarece CSDR nu a depus practic bilantul in numele "Fratia" ci doar folosind codul fiscal al acesteia, fapt ce ar fi trebuit sesizat de inspectorii fiscali.
Liderul acuza ca, in loc sa le dea dreptate, angajatii DGFP Mures au revenit la cateva saptamani de la data la care le-a fost sesizata eroarea si au anuntat ca vor trimite un control la CNSLR Fratia Mures. Asta pentru ca datele din bilantul CSDR nu corespund cu datele din declaratiile trimestriale depuse de CNSLR.

De negasit

Liderul CSDR Mures, Alexandru Chertes, nu a putut fi contactat ieri pentru a exprima un punct de vedere vizavi de acest nou scandal, iar conducerea DGFP Mures a anuntat ca asteapta o decizie a instantelor de judecata in legatura cu disputele dintre CNSLR Fratia si CSDR Mures inainte de a lua vreo decizie. Reamintim ca miza disputelor dintre CNSLR Fratia Mures si CSDR Mures o reprezinta suprematia asupra patrimoniului mostenit de sindicate la nivelul judetului Mures, patrimoniu administrat in prezent de CNSLR Fratia Mures.

Cele mai citite

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă