19.7 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialRusia a declasificat arhivele Armatei Rosii si Marinei sovietice

Rusia a declasificat arhivele Armatei Rosii si Marinei sovietice

Rusia a declasificat arhivele Armatei Rosii si ale Marinei sovietice din timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, la aproape 66 de ani de la invadarea Uniunii Sovietice de catre Germania nazista, au anuntat responsabili rusi, citati de agentia Interfax, preluata de Rompres.

"Documentele declasificate – patru milioane in total – provin din serviciile centrale ale arhivelor Ministerului Apararii, Marinei, serviciului de sanatate si muzeului medical ale Ministerului Apararii", a indicat colonelul Serghei Ilinkov.

Raman clasificate numai documentele referitoare la tribunale si cele ale curtilor de justitie, precum si telegramele cifrate, a precizat colonelul Ilienko.

Responsabilii rusi spera ca documentele puse la dispozitia cercetatorilor vor face lumina asupra unor teorii foarte controversate, precum cea care acuza Uniunea Sovietica ca ar fi atacat Germania nazista, si ca vor clarifica problema numarului de soldati sovietici ucisi in conflict.

"Pana in prezent, este stabilit ca totalul pierderilor sovietice s-a ridicat la 26,6 milioane de morti, dintre care 8,6 milioane de soldati", a mai mentionat colonelul Ilienko.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

5 Idei de cină sănătoasă pentru seri ușoare

Ce ai mâncat la cină aseară? Dacă răspunsul este ceva în grabă, repetitiv sau care nu te-a impresionat, poate e momentul să schimbi ceva....

Ploiești, campion la prețuri mici: Tariful gigacaloriei, printre cele mai mici din țară

Noul preţ va intra în vigoare din 15 octombrie, nu de la 1 noiembrie Consiliul Local Ploieşti a aprobat, joi, menţinerea preţului local al energiei...

Fată de 11 ani exploatată sexual. A fost racolată de un adolescent prin metoda „loverboy“

Un adolescent de 16 ani, o femeie de 33 de ani şi un bărbat de 62 de ani sunt cercetaţi de procurorii DIICOT Neamţ,...
Ultima oră
Pe aceeași temă