13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSportGeoana: PSD nu a cerut posturi in Guvern

Geoana: PSD nu a cerut posturi in Guvern

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca afirmatia facuta de deputatul social-democrat Alin Teodorescu, privind solicitarea de catre PSD a unor posturi in guvernul Tariceanu, este "o imensa minciuna". "Este o imensa minciuna. Sunt profund deranjat ca exista astfel de intoxicari. Nu am cerut nimic nimanui, nu avem niciun interes de a negocia posturi cu nimeni", a spus Geoana despre afirmatia lui Alin Teodorescu, relateaza Mediafax.
Deputatul Alin Teodorescu a afirmat, la Realitatea TV, ca PSD ar fi solicitat posturi in Guvernul Tariceanu, solicitarea fiind respinsa.
"Liberalii au spus ca nu pot sa ne ofere locuri in Guvern, vor doar sprijin parlamentar, cum a fost si pana in prezent. Au fost negocieri cu PNL, cu celelalte partide, inclusiv cu Traian Basescu. S-au propus doua formule: guvern PSD cu sprijin PNL condus de Mircea Geoana sau guvern mixt PNL-PSD-UDMR", a declarat Alin Teodorescu.

Motiunea, in pregatire
Pe de alta parte, Geoana a declarat ca formatiunea sa va depune o motiune de cenzura atunci cand "vor fi reunite conditiile pentru formarea unui nou guvern, de o maniera predictibila, si cand vor avea finalizate discutiile cu toti actorii politici".
Liderul social-democrat a mai spus ca PSD a decis sa anuleze Comitetul Executiv programat pentru vineri, pentru ca nu a finalizat discutiile cu celelalte partide politice. Geoana a mai aratat ca PSD se va intalni, de acum inainte, si cu PNL, in conditiile in care discutiile se vor cantona si in jurul agendei cetateanului.
Geoana a mai spus ca formula PNL-PD-PLD, propusa de seful statului, nu are nicio legatura cu alegerile din 2004, care au fost castigate de Uniunea PSDsPUR.
"Presedintele a venit cu o formula mai degraba tactica, nu este formula reala, nu are cum sa aiba sprijin in Parlament un guvern PNL, cand premierul trebuie sa plece", a spus Geoana.
Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, marti, dupa sedinta BPN, ca motiunea PD nu are cum sa fie sustinuta de PSD, pentru ca priveste relatia dintre PD si PNL si a mentionat ca nu exclude initierea unei motiuni de cenzura proprii, dupa o analiza a actualei guvernari.
"Motiunea de cenzura a PD nu are cum sa fie sprijinita de PSD. Aceasta motiune reflecta relatia dintre PD si PNL. Noi nu suntem implicati", a explicat Geoana.

Cele mai citite

Piața apei publice crește: Din ce în ce mai mulți români conectați la sistemele de alimentare

Valul urbanizării aduce apă potabilă prin rețele publice pentru 77% dintre gospodăriile din România Institutul Național de Statistică anunță că populaţia conectată la sistemul public...

Ciolacu: România stă alături de poporul israelian

România a fost şi va continua să fie alături de poporul israelian, condamnă în cei mai duri termeni atacurile teroriste din 7 octombrie şi...

Capcane digitale: Falsificatori de pagini web care dau asistență juridică

Rețeaua înșelătoriilor online promite asistență juridică falsă pentru recuperarea fondurilor pierdute în investiții Poliția Română avertizează asupra unor noi modalități de înșelăciune în mediul online....
Ultima oră
Pe aceeași temă