12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialConsultari la Cotroceni

Consultari la Cotroceni

Presedintele Traian Basescu a invitat, astazi, partidele parlamentare la consultari in vederea identificarii unui nou premier care sa poata forma un guvern PD-PNL-PLD. Discutiile se anunta extrem de tensionate, mai ales cele dintre presedinte si liberali. Oferta presedintelui adanceste si mai mult conflictul dintre seful statului si cel al executivului, fiind catalogata inca de la inceput de liberali ca o "diversiune" al carei scop este destabilizarea premierului Tariceanu. Cu toate acestea, PNL va merge la Cotroceni cu o delegatie "prietenoasa", asa cum au numit-o, ironic, liberalii, pentru a-si manifesta sustinerea deplina fata de Calin Popescu Tariceanu si pentru a ii spune presedintelui ca invitatia este neconstitutionala. In schimb, din delegatia PNL va lipsi chiar premierul care considera ca demersul prezidential nu este decat un "joc politic bazat pe minciuna si dezinformare" si care ii recomanda presedintelui, daca nu poate sa faca ceva util, sa stea in banca lui. In afara PRM, care a refuzat categoric sa participe la discutii, toate celelalte partide se vor prezenta la Palatul Cotroceni.
9.30 Seminar international
Hotel Hilton
Tema seminarului, organizat de Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei si cel al Norvegiei, este "contributia Marii Negre la imbunatatirea securitatii globale".

10.00 Targul de gradinite
Palatul Copiilor
Incepand de astazi si pana duminica, are loc primul targ dedicat in exclusivitate gradinitelor particulare din Bucuresti.

10.00 "O sansa
pentru cariera ta"
Sediul Ministerului Mediului
Ministrul Mediului, Attila Korodi, lanseaza o campanie de recrutare de experti in domenii precum ingineria mediului, chimie, geodezie, imbunatatiri funciare, constructii, instalatii, si economie.

11.00 Dezbatere publica a Ministerului Sanatatii
Sediul ministerului
Tema dezbaterii este proiectul de ordin pentru aprobarea normelor privind informatiile care trebuie oferite donatorilor de sange.

Cele mai citite

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...
Ultima oră
Pe aceeași temă