22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialPrea departe de elita rugbyului

Prea departe de elita rugbyului

Nimeni nu s-a asteptat ca nationala de rugby a Romaniei sa invinga selectionata secunda a Africii de Sud in meciul de debut al "stejarilor" la turneul IRB Nations Cup organizat la Bucuresti.

Dar, inca o data, jucatorii primei reprezentative ajung prea usor sa bea din cupa amara a umilintei. Infrangerea suferita cu scorul de 61 la 7 in fata Emerging Sprinboks este cu atat mai dureroasa cu cat scoate in evidenta – pentru a cata oara? – lipsa oricarei perspective a nationalei de a spera la depasirea conditiei de buna incasatoare in duelurile cu granzii rugbyului.
"Sincer, ma asteptam sa pierdem la o diferenta de cel putin 50 de puncte. E adevarat ca exista un decalaj enorm de valoare intre noi si rugbyul din emisfera sudica, in primul rand in ceea ce priveste forta in regim de viteza, dar le-am cerut jucatorilor sa arate demnitate pe teren. Exista o stare de suficienta la nivelul lotului, o apatie inadmisibila cu trei luni inaintea Cupei Mondiale. Din pacate, la noi se constata si o lipsa a pregatirii fizice. Ducem balonul aproape de buturi, insa acolo nu mai avem suflu sa concretizam. O schimbare a colectivului tehnic nu este o solutie dat fiind timpul scurt ramas pana la Cupa Mondiala", spune presedintele Federatiei Romane de Rugby, George Straton. "Ne-au dominat la toate capitolele. Ma asteptam la un scor mai mare la cum au jucat. Aceasta este diferenta de valoare dintre noi si sud-africani", declara capitanul de ocazie, Marius Tincu, in timp ce mijlocasul la gramada Valentin Calafeteanu se multumeste sa constate superioritatea sud-africanilor: "Ne-au depasit cu mare usurinta in duelurile unu la unu".
Contactele cu rugbystii africani au lasat urme in tabara noastra. Dinamovistul Cosmin Ratiu si stelistul Catalin Dascalu s-au accidentat si au plecat acasa, in locul lor fiind chemati Daniel Carpo (Farul Constanta) si Catalin Nicolae (Dinamo). Cel mai atractiv meci al primei zile de la IRB Nations Cup s-a incheiat cu victoria Argentinei A, care a trecut cu 27 la 20 de Italia A, adversara de duminica a "stejarilor", in timp ce Georgia a invins Namibia cu 26 la 18.

PROGRAM

Cea de-a doua etapa a competitiei, intrecere ce a atras la primele meciuri interesul a mai mult de 2000 de spectatori, va avea loc duminica, 10 iunie. Romania va evolua in aceasta runda in compania Italiei.

Cele mai citite

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă