13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialBush incearca sa-l calmeze pe Putin

Bush incearca sa-l calmeze pe Putin

"Razboiul rece s-a incheiat", ii aminteste George W. Bush lui Vladimir Putin, care ameninta Europa cu rachetele rusesti.
Aflat ieri la Praga, presedintele SUA a declarat ca Rusia "nu este inamicul" Americii si nu are de ce sa se teama de extinderea scutului antiracheta in Europa, sistem "pur defensiv". Bush a oferit din nou Moscovei cooperare in acest proiect care a tensionat relatiile dintre cele doua tari.
Liderul american a facut aceste afirmatii dupa o intalnire cu Vaclav Klaus si Mirek Topolanek – presedintele, respectiv premierul Cehiei. Bush a discutat despre statia radar ce ar urma sa fie instalata in Cehia si a promis ridicarea vizelor pentru cetatenii cehi care calatoresc in SUA.
In cursul dupa-amiezii, presedintele american a rostit un discurs la o conferinta organizata de fostul disident sovietic Nathan Sharanski, cu participarea lui Vaclav Havel.
socul provocat de Putin nu a fost atenuat. Premierul polonez Jaroslaw Kaczynski a afirmat ca un asemenea limbaj pe scena internationala "nu a mai fost utilizat nici de Eltin, nici de Gorbaciov, nici macar de Brejnev".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă