12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialAgenda zilei - Incepe Bookfest 2007

Agenda zilei – Incepe Bookfest 2007

» La Bookfest 2007 intrarea va fi libera pentru toate categoriile de public.
Sub genericul "Povestile se intampla doar daca le citesti" se desfasoara, incepand de astazi si pana duminica, in pavilionul central de la Romexpo, cea de-a doua editie a targului de carte Bookfest. Invitat special al targului este Peter Weidhaas, care a condus intre 1974 si 1999 Targul de carte din Frankfurt, unul dintre cele mai importante din lume. Insa printre cei mai asteptati autori care isi vor lansa cartile la Bookfest se numara Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu, Ioana Parvulescu, Vladimir Tismaneanu, Ioan T. Morar si Matei Visniec. Ofertele editurilor sunt dintre cele mai variate. Astfel, Editura Polirom va lansa primul volum al Jurnalului lui Carol I, pastrat pana acum in arhiva familiei regale. Programul Humanitas cuprinde 20 de lansari, printre care volumul "In tara miticilor. De sapte ori Caragiale" al Ioanei Parvulescu, "Despre ura" al lui Gabriel Liiceanu si "Despre necunoscut" al lui Teodor Baconsky. Nici cei mici nu au fost uitati de editurile prezente la Targul de Carte. Corint Junior va prezenta vizitatorilor o noua colectie de cultura generala pentru copii, "Prima mea biblioteca a cunoasterii". Peste 200 de expozanti vor fi prezenti la editia din acest an a Salonului de Carte. Costurile totale ale editiei Bookfest 2007 se ridica la 200.000 de euro.

9.00 pronuntare in cazul hayssam
Curtea de Apel Bucuresti
Magistratii Curtii se pronunta in dosarul in care sirianul Omar Hayssam este acuzat de terorism.

10.00 dezbatere pe tema reformei constitutionale
Sediul Uzinexport
Participa Asociatia Pro Democratia, Academia de Advocacy, Centrul de Resurse pentru Participare Publica, ENTRAS si Societatea Jurnalistilor Profesionisti.

13.00 "transparenta fondurilor europene in romania"
Sediul AMP
Agentia de Monitorizare a Presei si Asociatia Pro Democratia vor lansa raportul de monitorizare si analiza a finantarilor europene.

21.00 preliminariile ce 2008
TVR 1
In aceasta seara are loc meciul de fotbal Romania-Slovenia, contand pentru calificarea la Campionatul European 2008.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă