12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialStadion pe jumatate gol?

Stadion pe jumatate gol?

Federatia Romana de Fotbal (FRF) a vandut pana ieri-dimineata aproximativ 11.000 de bilete, cele mai multe la peluze, pentru meciul Romania-Slovenia, programat miercuri, la Timisoara, fiind inca disponibile peste 16.000 de tichete.

Vanzatorii sustin ca, desi cele mai ieftine bilete, la peluze, care au costat 25 de lei, s-au epuizat, numarul tichetelor vandute la tribunele intai si a doua continua sa ramana mic, cu toate ca dupa victoria inregistrata de Romania in meciul din Slovenia, scor 2-1, interesul a fost ceva mai crescut. Pe de alta parte, cu toate ca directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca toate cele o mie de bilete la tribuna zero, al caror pret a fost de 200 de lei, s-au epuizat foarte rapid, acestea se regaseau la toate punctele de vanzare din Timisoara, vanzatorii afirmand ca interesul pentru ele este aproape nul.
Daca la punctele de vanzare acreditate nu se mai gasesc bilete la peluze, acestea pot fi cumparate de pe piata neagra. Totusi, nici speculantii nu au foarte mare succes la public, ei cerand 50 de lei pe un bilet, dublu fata de pretul oficial.
Presedintele gruparii Poli Timisoara, Marian Iancu, a declarat ca nu va mai contribui la vanzarea biletelor pentru meciul cu Slovenia, dupa declaratiile facute de presedintele si de directorul general al FRF, Mircea Sandu, respectiv Ionut Lupescu. "Dupa iesirea federalilor, n-are rost sa ne implicam in marketingul sportiv al FRF. Rog lumea sa vina in numar cat mai mare la stadion. O sa vin si eu sa sustin nationala. Ati vazut cat de iubita e, dar din pacate e administrata de asa niste oameni", a spus oficialul timisorean. Iancu se aratase nemultumit de faptul ca pretul mare al biletelor ii tine departe pe spectatori de punctele de vanzare. El anuntase ca ia in calcul posibilitatea ca, daca situatia ramane aceeasi pana cu cateva ore inaintea jocului, sa achite personal jumatate din pretul biletelor nevandute la tribune si sa le distribuie celor interesati, pentru a nu exista riscul ca meciul sa se dispute in fata unui numar mic de spectatori.
La randul sau, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Timisoara, ca pentru meciul de miercuri cheltuielile se ridica la suma de 250.000-300.000 de euro.
"E 10 dolari biletul la peluza, prea se face un capat de tara si prea mult tam-tam, ati dat apa la moara celor care nu se pricep la fotbal. Preturile se vor mentine, nu au fost puse special ca Timisoara sa nu organizeze meciul cu Olanda, cum s-a spus. Costurile pentru meciul de miercuri sunt foarte mari, 250.000-300.000 de euro. Da, intr-adevar, stadionul il avem la dispozitie gratis, dar sunt chartere, hoteluri, diurna jucatorilor, alte cheltuieli", a spus Sandu.

 FRF a stabilit cele mai mari preturi la bilete din ultimii ani pentru meciul Romania-Slovenia, din preliminariile Euro-2008, care va avea loc pe stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara, arena ce are o capacitate de 32.000 de locuri. Astfel, un bilet la sectorul zero costa 200 de lei, unul la tribune – 100 de lei, iar la peluze – 25 de lei.

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă