12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialMECIURILE

MECIURILE

» ANGLIA
Anglia invinge sau moare diseara in Estonia intr-un meci din cadrul grupei E a preliminariilor pentru Euro 2008. Selectionata condusa de Steve McClaren ocupa abia locul patru intr-o serie in care Croatia, Rusia si Israel sunt clasate inaintea englezilor. "Este de neimaginat sa nu batem in Estonia. stim cu totii care ar fi repercusiunile asupra antrenorului si asupra echipei daca nu invingem, insa nici macar nu iau in seama alta varianta decat victoria", spune capitanul John Terry. Oficialii federatiei engleze stiu deja ca o eventuala ratare a calificarii la turneul final ar crea un prejudiciu de 40 de milioane de lire sterline. Selectionerul McClaren este constient ca numai o victorie ii mai poate salva postul: "E adevarat ca Estonia nu a marcat nici un gol in actualele preliminarii, dar nu acest lucru trebuie sa-l avem in cap". McClaren a lasat deoparte orice ambitii personale si il anunta titular pe David Beckham, dupa ce l-a ignorat pe mijlocasul lui Real Madrid pe parcursul calificarilor. Derby-ul grupei E are loc la Zagreb, unde se intalnesc Croatia si Rusia.

» ITALIA
Dupa evolutia stearsa de sambata din Feroe, unde campionii mondiali au castigat chinuit cu 2-1, in tabara italienilor si-au facut loc reprosurile. "Am fost prea superficiali si neseriosi", avea sa declare portarul Buffon la finalul intalnirii cu modestii feroezi. Fundasul Marco Materazzi nu este insa de aceeasi parere. "Nu am marcat sase goluri, dar ceea ce conteaza sunt cele trei puncte. Vom merge la Kaunas sa castigam asa cum stim noi mai bine", spune Materazzi inaintea meciului pe care Italia il joaca diseara in grupa B pe terenul Lituaniei, echipa care toamna trecuta, in chiar primul meci oficial de dupa triumful din Germania, le-a furat un punct campionilor mondiali chiar la Napoli. Colac peste pupaza, capitanul Romei, Francisco Totti, a anuntat ca va mai veni la nationala doar pentru meciurile importante, declansand reactii de dezaprobare. "Nu vreau sa dau nume, dar atunci cand tii la echipa nationala vii, indiferent daca joci cu formatii mici sau cu forte ale continentului", contreaza fundasul Barcelonei, Gianluca Zambrotta.

» FRANTA
Selectionerul francez Raymond Domenech are probleme cu concentrarea fotbalistilor sai inaintea partidei de azi cu Georgia. "Suntem abia la jumatatea calificarilor. M-au ascultat jucatorii cand le-am cerut sa-i lase pe impresari sa le rezolve transferurile? Nu! Multi dintre ei si-au petrecut mare parte din timp vorbind la telefoanele mobile. Ii avertizez pe toti ca Georgia nu vine aici doar pentru a mai bifa un meci", s-a dezlantuit de obicei taciturnul antrenor al "cocosilor galici".

» GERMANIA
Nici in nationala Germaniei lucrurile nu sunt tocmai linistite, desi nationala "Panzerelor" e neinvinsa in preliminarii si conduce grupa D. Tot mai multe voci contesta titularizarea neconditionata a lui Miroslav Klose, in conditiile in care varful lui Werder Bremen nu a mai inscris pentru prima reprezentativa de mai bine trei partide. In cazul unei victorii diseara contra Slovaciei, Germania are sansa de a se distanta la cinci puncte fata de Cehia, cea de-a doua clasata.

» POLONIA
Liderul grupei A, Polonia, va incerca sa-si consolideze prima pozitie in Armenia, intr-o partida ce va fi arbitrata de o brigada romaneasca, cu Cristi Balaj la centru. In grupa C, detinatoarea titlului european si prima clasata in serie, Grecia, intalneste acasa Moldova, iar un succes o poate duce la cinci puncte de locul secund, ocupat momentan de Turcia, dar la care mai ravnesc Norvegia si Bosnia. Suedia si Spania joaca in grupa F pentru a depasi la puncte surpriza numita Irlanda de Nord, in timp ce Danemarca va afla vineri cat de rau va fi pedepsita dupa incidentele de la meciul cu Suedia.

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă