12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialSanctiune pentru Primaria Galati

Sanctiune pentru Primaria Galati

Aceasta este rezultatul controlului efectuat recent de comisarii Garzii de Mediu Galati la Primaria Galati, prima actiune de acest gen care a avut ca "tinta" municipalitatea.
Primaria Galati si cele din Tecuci si Targu Bujor s-au aflat recent in atentia speciala a comisarilor Garzii de Mediu Galati, care au verificat modul de gestionare a deseurilor menajere, precum si depozitele de produse electrice si electronice. Comisarul-sef al Garzii de Mediu Galati, Gabriel Panaitescu, ne-a declarat ca este primul control efectuat la Primaria Galati, in urma caruia s-au constatat si lucruri bune dar si nereguli din punct de vedere al protectiei mediului. "Primaria Galati a primit avertisment, iar, daca nu va realiza la termen masurile pe care comisarii Garzii de Mediu Galati le-au stabilit in urma controlului, institutia va fi amendata cu 400 de milioane de lei vechi. Una din neregulile constatate a fost legata de faptul ca Directia de Urbanism din cadrul Primariei Galati nu-si face treaba cum trebuie, eliberand autorizatii de constructie sau de urbanism fara sa solicite eliberarea autorizatiei de mediu. O alta neregula constatata a fost faptul ca Planul de Urbanism General al Galatiului nu mai are la ora actuala aviz de mediu, valabilitatea acestuia fiind expirata", ne-a declarat comisarul sef al Garzii de Mediu Galati, Gabriel Panaitescu.

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă