18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialHandbalistele au spulberat Suedia in drumul spre CM

Handbalistele au spulberat Suedia in drumul spre CM

» Fetele antrenate de Tadici au invins ieri cu 25-16 in prima mansa a barajelor.

» Returul are loc duminica, la Rm. Valcea, cu nationala noastra ca si calificata.

» Romania va continua sa fie recordmena mondiala a prezentelor.
Nationala de handbal feminin a Romaniei a reusit ieri o victorie superba, in deplasare, cu 25-16 (14-5), in prima mansa a meciului de baraj cu Suedia contand pentru preliminariile Campionatului Mondial. Elevele antrenorului Gheorghe Tadici au avut perioade de joc senzationale, in care au evoluat ca intr-un joc-scoala in care adversarele au fost reduse la statut de sparring partneri. Goluri in serie, dublate de o aparare exceptionala, acestea au fost atributele unei evolutii care a facut ca, la pauza, echipa noastra sa conduca cu 14-5! Este pentru prima oara in istoria echipei Suediei cand aceasta inscrie numai 5 goluri intr-o repriza!
Jocul bun, adeseori sclipitor, a continuat si dupa pauza, atunci cand Romania a fortat atat cat a fost nevoie pentru a-si conserva un avantaj linistitor. Iar atunci cand scorul era linistitor, Tadici si-a permis sa ruleze tot lotul, tinere precum Nechita capatand experienta pentru cariera lor viitoare. Romania, vicecampioana mondiala in 2005, a castigat toate jocurile disputate in acest an si beneficiaza in plus de o omogenitate de invidiat, 13 componente ale lotului national fiind coechipiere la Oltchim Ramnicu Valcea. Una peste alta, o victorie frumoasa, poate chiar neasteptata daca ne gandim la proportiile scorului si la faptul ca nu am avut emotii nici o secunda. Nationala noastra a impresionat si nu are decat sa continue pe acelasi drum pentru ca in iarna, in Franta, sa fie o candidata serioasa la cucerirea titlului mondial. si sa nu uitam si un alt amanunt, un record al nationalei noastre care continua sa stea in picioare: asemenea Braziliei la fotbal, Romania este, la handbal feminin, singura echipa din lume prezenta la toate turneele finale mondiale!

Turneul Final al Campionatului Mondial de handbal feminin va avea loc intre 2 si 16 decembrie, in Franta, la competitie urmand sa participe 20 de echipe. Europa are alocate 12 locuri la acest turneu, cinci dintre ocupantele lor fiind deja cunoscute: Rusia (campioana mondiala), Franta (organizatoare), Norvegia, Germania si Ungaria. Pentru restul de 7 locuri se disputa acum tot atatea meciuri de baraj. Mondialul din Franta este si criteriu de calificare la JO 2008.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă